Alphens

Het Dorp: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: Het Dorp.

"Al schrijvende kwam ik er achter dat dit Alphense onderwerp, het dorp, de moeilijkste was die ik tot nu toe heb geschreven", vertelt Lars. "Mijn oude buurt vloeide zo uit mijn pen. De Rijn duurde langer, maar het concept stond meteen. En het Zaanse Rietveld heb ik het stoeien met het concept als vanzelfsprekend ervaren. Maar, zodra het niet meer zo makkelijk afgaat gebruik ik een trucje: ik stap over op rijm!"

Het Dorp

Stiefelen tussen zeemangebouwen en het Nutsgebouw.
Het Thorbeckeplein is de laatste jaren flink verbouwd. 

Via de watergoot en de klinkers van de Mandersloostraat over de Alphense brug.
Hopelijk wordt er straks door het gedicht bij het wachten wat minder gezucht. 

Op het water dobberen de eenden.
Met dit weer stroomt het Rijnplein vol met korte broeken, jurkjes en blote benen. 

Ik zei nog toen ik van huis ging: ik ben even naar het dorp


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.