Josh Walet

Het vertrek van Bikkels on Bikes

Inmiddels zijn Rick en Sven (Bikkels on Bikes) al meer dan twee weken geleden hun avontuur naar Vietnam begonnen. In deze blog nemen ze jullie mee met de voorbereidingen en het vertrek!

“Tijdens de oefen tripjes die we gemaakt hebben zijn er al een hoop spullen gekocht. We hebben daarom voor onze wereldreis niet zo veel nieuwe spullen nodig. We vervangen wat onderdelen op onze fietsen zoals de ketting en de tandwielen. We kopen een zonnepaneeltje voor achter op de fiets. Dit zodat we tijdens het fietsen onze spullen kunnen laden. Met onze vorige powerbank duurde het super lang voordat deze geladen is. We halen een nieuwe powerbank en een wereldstekker die snel kan laden. Daarnaast nog een extra jas voor warmte, een nekwarmer, een waterdichte opvouwbare rugzak en waterflasks (een soort silicone waterzakjes/drinkflesjes)

Eigenlijk als we altijd een helm of pet op hebben is het helemaal niet handig al dat haar. Het zit na het dragen van een helm of pet toch voor geen meter. Het zou ook nog gewicht besparen want dan hoeven we geen wax/gel en een kam mee te nemen. Het is enorm zonde van onze haren maar eigenlijk waren we er al snel uit. Het is veel praktischer om kaal te gaan. We besloten het te doen en de dag voordat we weg gingen, werden we door onze beste vriend Jelle kaal geschoren.

Het vertrek

10 maart 2024, de wekker gaat om 7 uur. Ik schiet wakker en daarna meteen vol met zenuwen, vandaag is de dag van vertrek. Afgelopen dagen heb ik alles al gepakt dus dat is niet meer nodig. Voordat we weg gaan komt de familie nog een bakkie doen. Het is mooi om iedereen zo even bij elkaar te hebben. Eigenlijk leef je naar het moment toe van wegfietsen, laat het dan ook nu maar gebeuren.

We hebben iedereen uitgenodigd om het eerste stuk mee te fietsen die dat leuk vindt. Om 10 uur komen we aanfietsen bij de afgesproken locatie. Het eerste wat we zien is een voor ons gigantische mensenmassa. We hadden een mannetje of 40 a 50 verwacht maar dit waren er misschien wel 100. Onder die 100 was ook de burgemeester van onze gemeente. Die had het via via gehoord en vond het zo bijzonder dat ze ons wilden uitzwaaien. Daarnaast was er ook wat pers aanwezig die van ons verhaal hadden gehoord. Daar iedereen die er was en niet mee fietste, een dikke knuffel gegeven en afscheid genomen.

De eerste kilometers fietsen er een hoop mensen mee. Er haken steeds meer vrienden en familie af totdat we nog met een groepje wielrenners over zijn. Het voelt nog helemaal niet alsof we een jaar weg gaan. Hoe voelt dat eigenlijk? Je weet het niet, maar op dit moment voelt het als een rondje fietsen met vrienden.

Iedereen mag meefietsen tot een afgesproken punt. Daar doen we met de mensen die er nog bij zijn een bakkie op het terras. Het eerste biertje van deze reis gaat erin en er wordt een hoop gelachen. Na het terras nemen we afscheid van de groep en fietsen we samen verder. Meer en meer komt het besef van weg zijn maar 's avonds slapen we bij vrienden in Utrecht. Het voelt nog niet helemaal als weg zijn maar man man man wat hebben we er zin in.”

Ben jij benieuwd naar de avonturen van de bikkels? Houdt Alphens.nl in de gaten en volg ze op TikTok en Instagram! Klik hier om meer te lezen en/of te sponseren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.