Archieffoto

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Vrijwel elke avond wordt er in Alphen aan den Rijn geknald met vuurwerk. “Mooi showtje, konden het perfect zien”, klinkt het vaak op Facebook als er een foto op video wordt gedeeld.

Ondanks dat er positieve reacties klinken van Alphenaren, zijn er ook genoeg die liever zien dat het vuurwerkverbod niet alleen aankomende jaarwisseling maar ook de jaarwisselingen daarna van kracht is. Vooral Alphenaren met huisdieren zien het vuurwerk liever gaan dan blijven.

Daar zal het baasje van hond Noesca hetzelfde over denken. De 10 jaar oude hond raakte woensdag 24 november rond 17:00 uur vermist in het Weteringpark te Alphen aan den Rijn nadat ze schrok van vuurwerk. Noesca is blond langharig en draagt een rode halsband. Let op: ze is angstig en niet benaderbaar.

Heb jij Noesca gezien? Neem dan contact op door te bellen naar 06 83653393 / 06 82376174 of stuur een mail naar info@wioa.nl ovv Noesca.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.