Advertorial Algemeen

In gesprek met wijkagent Van Stralen bij McDonald's

Alphenaren konden donderdag in gesprek met wijkagent Coen van Stralen bij de McDonald's in het centrum van Alphen aan den Rijn. Onder de naam 'Koffie met een Cop' konden inwoners op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met agenten uit de buurt.

De eerste Alphense editie is een initiatief van de politie in Alphen en McDonald's Alphen aan den Rijn. "Mensen kunnen op deze manier de wijkagent benaderen over wat ze maar bezig houdt", vertelt Robin Verheul van McDonald's Alphen aan den Rijn. "In andere filialen in het land loopt Koffie met een Cop goed, vandaar dat wij het ook graag willen introduceren in Alphen."

Van Stralen was aanwezig van 11.00 tot 12.00 uur, maar voor de wijkagent er was zaten de eerste mensen al op hem te wachten. Met een kop koffie of ander drankje konden Alphenaren hun verhaal kwijt bij Van Stralen, wijkagent van de Hoge Zijde.

"Uit deze eerste editie blijkt wel dat er behoefte is om face to face met de wijkagent contact te hebben", vertelt Van Stralen. "Ik sta eigenlijk versteld van hoeveel mensen hier op af zijn gekomen. Bij de volgende edities willen we de gesprekstijden iets vervroegen om met nog meer mensen in gesprek te kunnen."

Schoolwijkagent
Als de volgende edities ook een succes blijken, moet Koffie met een Cop vaker gaan plaatsvinden. Ook de Alphense schoolwijkagenten zouden hier een rol in kunnen spelen. "Rond het middaguur zitten hier altijd veel Alphense jongeren. Het is goed als zij hun schoolwijkagent ook hier tegenkomen", aldus Verheul. "Het zou mooi zijn als mensen uiteindelijk iedere twee weken met een van de wijkagenten in gesprek kunnen."


Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.