Advertorial Algemeen

In gesprek met wijkagent Van Stralen bij McDonald's

Alphenaren konden donderdag in gesprek met wijkagent Coen van Stralen bij de McDonald's in het centrum van Alphen aan den Rijn. Onder de naam 'Koffie met een Cop' konden inwoners op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met agenten uit de buurt.

De eerste Alphense editie is een initiatief van de politie in Alphen en McDonald's Alphen aan den Rijn. "Mensen kunnen op deze manier de wijkagent benaderen over wat ze maar bezig houdt", vertelt Robin Verheul van McDonald's Alphen aan den Rijn. "In andere filialen in het land loopt Koffie met een Cop goed, vandaar dat wij het ook graag willen introduceren in Alphen."

Van Stralen was aanwezig van 11.00 tot 12.00 uur, maar voor de wijkagent er was zaten de eerste mensen al op hem te wachten. Met een kop koffie of ander drankje konden Alphenaren hun verhaal kwijt bij Van Stralen, wijkagent van de Hoge Zijde.

"Uit deze eerste editie blijkt wel dat er behoefte is om face to face met de wijkagent contact te hebben", vertelt Van Stralen. "Ik sta eigenlijk versteld van hoeveel mensen hier op af zijn gekomen. Bij de volgende edities willen we de gesprekstijden iets vervroegen om met nog meer mensen in gesprek te kunnen."

Schoolwijkagent
Als de volgende edities ook een succes blijken, moet Koffie met een Cop vaker gaan plaatsvinden. Ook de Alphense schoolwijkagenten zouden hier een rol in kunnen spelen. "Rond het middaguur zitten hier altijd veel Alphense jongeren. Het is goed als zij hun schoolwijkagent ook hier tegenkomen", aldus Verheul. "Het zou mooi zijn als mensen uiteindelijk iedere twee weken met een van de wijkagenten in gesprek kunnen."


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.