Josh Walet

Kerktoren van de Adventskerk beklimmen? Binnenkort kan het, maar wel virtueel

Je hebt vast wel eens naar de 40 meter hoge kerktoren van de Adventskerk gekeken en je afgevraagd wat het uitzicht is vanaf de vier verschillende balkons hoog in de toren. Daar heeft de Adventskerk nu wat op bedacht: bezoekers kunnen de kerktoren virtueel ‘beklimmen’.

Al vanaf de start van dit jaar worden allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur. 

Onderdeel van de festiviteiten is ook een virtuele torenklim. Dit wordt officieel gelanceerd tijdens de opening van de expositie over 100 jaar Adventskerk op zaterdag 14 mei, maar de toren virtueel beklimmen vanuit huis kan nu ook al via YouTube. Deze virtuele torenklim geeft een beeld van wat het uitzicht is vanaf de vier verschillende balkons hoog in de kerktoren. Ook het carillon, dat elke zaterdag live bespeeld wordt door de stadsbeiaardier, is van dichtbij te bewonderen.

Toren beklimmen met vr-bril

De kerktoren op een normale manier beklimmen is vanwege veiligheid onmogelijk voor het publiek. Maar met deze unieke virtuele klim, is het voor iedereen toegankelijk gemaakt. De volledige beleving ervaren van het beklimmen van de 40 meter hoge kerktoren kan ook. Met een virtual reality bril kun je de toren beklimmen terwijl je gewoon beneden in de kerk blijft. Het maakt niet uit of je slecht ter been bent of hoogtevrees hebt, want iedereen kan naar boven ‘klimmen’ en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren over Alphen aan den Rijn.

“Wij vinden het geweldig leuk om een bijdrage te leveren aan dit leuke project. Ook al kun je de torenklimvideo in 360 graden-weergave bekijken op je smartphone of computer, met een virtuele bril maakt het de beleving nog spannender. Met deze computertechniek lijkt het alsof je op de toren zelf staat, maar in werkelijkheid blijf je op de grond”, aldus Wouter Berkouwer van Esports Game Arena in de Raadhuisstraat.

De toren ‘beklimmen’ met een vr-bril is mogelijk op zaterdag 14 mei, 28 mei en 11 juni van 11:00-16:00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie over de expositie of een link naar de torenklim, verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie vandaag 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer vandaag 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.