Josh Walet

Kerktoren van de Adventskerk beklimmen? Binnenkort kan het, maar wel virtueel

Je hebt vast wel eens naar de 40 meter hoge kerktoren van de Adventskerk gekeken en je afgevraagd wat het uitzicht is vanaf de vier verschillende balkons hoog in de toren. Daar heeft de Adventskerk nu wat op bedacht: bezoekers kunnen de kerktoren virtueel ‘beklimmen’.

Al vanaf de start van dit jaar worden allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur. 

Onderdeel van de festiviteiten is ook een virtuele torenklim. Dit wordt officieel gelanceerd tijdens de opening van de expositie over 100 jaar Adventskerk op zaterdag 14 mei, maar de toren virtueel beklimmen vanuit huis kan nu ook al via YouTube. Deze virtuele torenklim geeft een beeld van wat het uitzicht is vanaf de vier verschillende balkons hoog in de kerktoren. Ook het carillon, dat elke zaterdag live bespeeld wordt door de stadsbeiaardier, is van dichtbij te bewonderen.

Toren beklimmen met vr-bril

De kerktoren op een normale manier beklimmen is vanwege veiligheid onmogelijk voor het publiek. Maar met deze unieke virtuele klim, is het voor iedereen toegankelijk gemaakt. De volledige beleving ervaren van het beklimmen van de 40 meter hoge kerktoren kan ook. Met een virtual reality bril kun je de toren beklimmen terwijl je gewoon beneden in de kerk blijft. Het maakt niet uit of je slecht ter been bent of hoogtevrees hebt, want iedereen kan naar boven ‘klimmen’ en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren over Alphen aan den Rijn.

“Wij vinden het geweldig leuk om een bijdrage te leveren aan dit leuke project. Ook al kun je de torenklimvideo in 360 graden-weergave bekijken op je smartphone of computer, met een virtuele bril maakt het de beleving nog spannender. Met deze computertechniek lijkt het alsof je op de toren zelf staat, maar in werkelijkheid blijf je op de grond”, aldus Wouter Berkouwer van Esports Game Arena in de Raadhuisstraat.

De toren ‘beklimmen’ met een vr-bril is mogelijk op zaterdag 14 mei, 28 mei en 11 juni van 11:00-16:00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie over de expositie of een link naar de torenklim, verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.