Lisa vertelt.. 5 minuutjes voor jezelf

Dat klinkt als weinig, maar het is heerlijk om even tijd voor jezelf te hebben. Echt tijd voor jezelf te hebben. Dus gewoon even lekker zitten, kopje thee of glaasje water erbij en luisteren naar rustige muziek en even wegdromen met je gedachten. Of juist even praten, wetende dat de ander serieus naar je luistert. Soms helaas een unicum in deze tijd.

5 minuutjes voor jezelf is niet alleen een uitspraak, het is ook een winkel in Alphen aan den Rijn. Je loopt voorbij de Media Markt de straat in richting stadskantoor en je komt er vanzelf langs. Het zit er kennelijk al een tijdje, moet ik tot mijn grote schande bekennen, maar ik heb het net recent ontdekt.

Alphenaren hebben nogal eens de neiging om nerveus te gaan lopen doen bij al dat 'spirituele gedoe'. Zal wel die hele 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' houding zijn, denk ik dan maar. We zijn blij met de Wereldwinkel en iedereen waardeert De Hazelaar, maar daar houdt het zo'n beetje bij op. Gek eigenlijk, als je nagaat dat we wel veel meer naar de sauna gaan, wellness centra en schoonheidsspecialisten. Dus we geven wel om ons lichaam, alleen niet om onze geest? Bij 5 minuten voor jezelf kun je trouwens aandacht besteden aan beide, want ze geven ook massages, zelfs voor 10 minuten.

Dus je zit in het stadhuis, nek zit vast, hoofd doet nog zeer van die laatste vergadering en je lunchpauze komt eraan. Heerlijk toch! Even naar beneden, straat op, deur in en met een kwartier sta je weer buiten, verfrist en al en even in een heel andere wereld geweest. En dan zitten de stadhuismedewerkers toevallig op kruipafstand.

Maar nu iedereen bepakt, bezakt en beladen door het centrum struint voor de allerlaatste Sinterklaas en kerstinkopen, hebben we allemaal wel baat bij wat losse spieren, een lekker kopje kruidenthee en een luisterend oor. De mensen die 5 minuutjes voor jezelf runnen zijn heerlijk rustig, aardig en helemaal niet opdringerig. Dus als je moe en doorgedraaid bent van al die inkopen in ons prachtige dorp, loop dan even naar binnen en plof neer. Zeker weten dat je er weer een stukje relaxter naar buiten komt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur gisteren 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten gisteren 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.