MINERVA MAX

Het water staat Stichting MAX tot aan de lippen. Zelf melden ze dat het vijf voor twaalf is. Ik denk zomaar dat dat een beetje optimistisch is en dat het gewoon al vijf over twaalf is en dat er geen redden meer aan is.

Als er tegenwoordig in de politieke arena over MAX wordt gesproken, gaat het vooral over het behoud van de tieneractiviteiten. Daar bedoelen de dames en heren politici de feesten voor kinderen uit groep 8, voor jongeren rond de brugklasleeftijd en feestjes voor tieners tot 16 jaar. Die tieners kunnen voor een feestje nergens anders terecht, behalve als er iemand in de schuur van pa en ma terecht kan.

De tienerfeesten zijn de corebusiness van MAX. Met of zonder schuim, verkleed of gewoon zo met een echte DJ. De uitdaging is dat niemand met een tienerfeestje droog brood kan verdienen. De kids komen met 3 euro aankakken en zijn al blij dat ze daar überhaupt een drankje voor kunnen kopen.
De kosten zijn omgekeerd evenredig aan de niet-bestaande inkomsten. Er moet huur worden betaald, er moet beveiliging worden ingehuurd en de DJ is ook niet gratis. Daar bovenop komen ook nog kosten voor energie, water, wifi en zoiets als overhead.

De huurders die het schip drijvende hielden, zien de bui al jaren hangen en zoeken inmiddels massaal een goed heenkomen elders. Bijvoorbeeld in een zaaltje in zwembad AquaRijn. Daar zijn de toiletten heel en het is niet zo achteraf tussen de sportvelden.
Dat achteraf is voor een luidruchtig feest een pré, maar voor een dansschool, muzieklessen of dansles bepaald een nadeel.

Dat de toiletten van MAX beroerd zijn, het dak niet best is en de muren zo dun als bordkarton zijn, kun je MAX niet aanrekenen. Dat is een grof falen van de gemeente Alphen aan den Rijn die zich niet aan alle beloften voor onderhoud van het gemeentelijke pand heeft gehouden.
Begrijpelijk is dat overigens wel, want het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. Op de plek van MAX komt de nieuwbouw van het Ashram College.

De wethouder vindt dat de tieneractiviteiten behouden moeten blijven. Over het pand zegt hij niets, maar het optrekken van zijn wenkbrauw leert mij dat de sloop aanstaande is. Ook de raadsleden vinden dat er wel iets voor tieners gedaan moet worden. Of dat in MAX moet, is dan de vraag.
'Ik wou dat de wethouder gewoon zei dat dat pand plat gaat en dat dat het dan is', meldde donderdagavond een van die raadsleden. 'Dan weet iedereen tenminste waar ie aan toe is.' Of MAX dat precies zo ziet, waag ik te betwijfelen. Het is echter inderdaad voor iedereen beter als de wethouder niet alleen zijn wenkbrauw optrekt, maar gewoon zegt dat het over en uit is voor MAX.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.