Pixabay

Nationale Recycleweek in Alphen

Van maandag 14 tot en met maandag 21 oktober is het Nationale Recycleweek. Ook Alphen aan den Rijn besteedt hier aandacht aan.  

Bij veel mensen thuis liggen elektrische apparaten te verstoffen op zolder of bovenin een kast. Dat is jammer, want door de apparaten te recyclen kunnen bijvoorbeeld onderdelen worden hergebruikt. Daarom voeren gemeenten, producenten en retailers vanaf maandag 14 oktober campagne om Nederlanders ervan te overtuigen om elektronische en elektrische apparaten vaker te recyclen. Ook de gemeente Alphen zet zich in om de inzameling van E-waste onder de aandacht te brengen.

Recyclen in Alphen
Heb jij apparaten in huis die je niet meer gebruikt? Al deze apparaten kun je naar het Ecopark brengen. Maar het is ook mogelijk om een oud apparaat of oude lamp bij een winkel in te leveren als je een nieuw apparaat of nieuwe lamp aanschaft. Dit geldt overigens voor alle apparaten, waaronder dus ook koelkasten en wasmachines. Ook bij webshops is het mogelijk een oud apparaat mee te geven als je een nieuw apparaat hebt aangeschaft. Meer informatie is te vinden op de website van de webshops.

Doe jij mee?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Politiek vandaag 08:53

Politiek steunt voorstel van SAT, TEAN en Nieuwe Sloot

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil dat wethouders Van Velzen en Schotanus variant 4 uitwerken om de Stichting Alphense Tennisparken (SAT) voor een faillissement te behoeden. De raad maakt in december een keuze tussen deze en de door de wethouders voorgestelde oplossing.