Josh Walet

OM eist celstraf tegen Pool die vriend met ijzeren pijp te lijf ging

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) speelde de 42-jarige Pool, die momenteel in Gouda woont, voor ‘eigenrechter’ afgelopen juni. In het Bospark in Alphen ging hij zijn vriend te lijf een ijzeren pijp, wat resulteerde in een gebroken been. Het OM heeft dertig maanden celstraf geëist.

Woensdag 2 juni waren er veel agenten ter plaatse in het Bospark vanwege een vechtpartij. Een man zou een andere man meermaals achter elkaar geslagen hebben met een ijzeren voorwerp. De mannen hadden elkaar leren kennen in de trein, waar de 42-jarige verdachte gratis huisvesting aanbood. In ruil hoefde de man enkel wat klusjes in huis te doen.

Toen de pinpas van de Gouwenaar weg was en er geld was afgeschreven, ging het mis. Volgens de Gouwenaar zou zijn vriend € 2.000 van hem gestolen hebben. Via het signaal van de iPhone kwam hij erachter dat zijn vriend zich in het Bospark in Alphen bevond. Gewapend met een ijzeren pijp vertrok hij die kant op om verhaal te halen. 

Het OM eiste donderdag dertig maanden celstraf tegen de 42-jarige verdachte, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De officier van justitie vond het gedrag van de verdachte ‘onacceptabel’. Er werd op gewezen dat ‘geweld nooit de oplossing is’. Volgens de advocaat van de verdachte heeft de Gouwenaar zijn lesje geleerd. Met een langere celstraf zou de verdachte zijn werk en woning dreigen te verliezen.

Op 30 september doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.