De Werf

Openbare boekenkast op De Werf

Sinds een paar dagen heeft De Werf in Alphen een openbare boekenkast. Alle inwoners van Alphen mogen een boek pakken om te lezen. Ook kun je zelf boeken doneren.

De openbare boekenkast werkt als volgt: in de kast staan boeken die graag gelezen willen worden. Je bent vrij om de boeken te pakken en te lezen. Je kunt een boek uit de boekenkast ruilen tegen een eigen boek of een boek lenen wanneer je even niks te ruilen hebt. Het is ook mogelijk om boeken te doneren.

“De boekenkast is in het leven geroepen omdat er veel boeken ongebruikt liggen te wachten. De meeste boeken worden gelezen en bewaard, maar zelden een tweede keer gelezen. Op deze manier komen ze beschikbaar voor anderen in plaats van dat ze in de kast staan te verstoffen”, vertelt Jaring Renema van De Werf. “Alle soorten boeken zijn welkom, maar we hopen vooral dat er mensen zijn die kinderboeken willen doneren!”

De boekenkast staat in de gang van de Hallen op de Werf aan de Eikenlaan en is toegankelijk van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur. Heb jij boeken die je wilt doneren? Stuur dan een mailtje naar info@vintalage.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.