Pixabay

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.

Geef je woning een bewoonde indruk

Geef je woning een bewoonde indruk als je weg bent. Dit kun je doen door de verlichting op een tijdschakelaar te zetten, wat goedkoop speelgoed in de tuin achter te laten, een kopje op tafel te laten staan of wat afwas op het aanrecht. Leg nooit kostbaarheden in het zicht.

Licht de buren in als je op vakantie gaat

Ga je op vakantie? Vertel het vertrouwde buren of familie. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en je woning een bewoonde indruk te geven, door bijvoorbeeld de post weg te halen, de planten water te geven of af en toe hun auto op de oprit te zetten. Licht je liever je buren niet in? Vraag dan bijvoorbeeld om tijdelijk je kranten- of tijdschriftabonnement stop te zetten.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vraag je buren om bij verdachte situaties 112 te bellen en doe dit zelf ook andersom.

De belangrijkste tip is ervoor zorgen dat je goede sloten op je ramen en deuren hebt. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ®️ teken.

Weten hoe veilig jouw woning is? Neem een kijkje op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak. Op www.politie.nl vind je aanvullende informatie en tips.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.