Alphens

Schilderij van Alphense Femke Kock hangt in het Mauritshuis

Het Mauritshuis wordt uitgebreid met 170 moderne interpretaties van de meesterwerken van Johannes Vermeer. Ook een kustwerk van de Alphense Femke Kock krijgt een plekje in het museum.

Nadat Femke tot vier jaar geleden in de psychiatrie heeft gewerkt heeft ze het nu over een andere boeg gegooid: schilderen. De schilderkunsten die ze bezit heeft Femke zichzelf aangeleerd. De combineert in haar schilderijen oud en nieuw/ modern. Zo schilderde ze een ‘nieuwe versie’ van Het Meisje met de Parel.

Maar waarom Het Meisje met de Parel? Femke vindt dat het meisje met de parel een mooie, intrigerende blik heeft en daarbij vindt ze het ook leuk om vrouwen te schilderen. In totaal kwamen er 5000 inzendingen binnen bij het Mauritshuis voor de expositie. Hiervan zijn er 170 tot 4 juni te zien in het Mauritshuis.

Niet alleen hangt Femke met haar kunstwerk in het Mauritshuis, maar ook deed ze mee aan het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’ van oproep MAX. Daar mocht zij Tom Egbers portretteren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.