Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Verkeersschool Kassem geeft nu ook motorrijlessen

Van auto naar motor en straks ook nog de bromfiets: Verkeersschool Kassem breidt uit! Om leerlingen het gehele traject aan te kunnen bieden, geeft Verkeersschool Kassem sinds kort motorrijlessen en binnenkort ook bromfietslessen, zoals eigenaar Mimoun Kassem al vanaf het begin ambieerde.

Mimoun zette 10 jaar geleden Verkeersschool Kassem op. Inmiddels heeft hij 4 auto’s op de weg rijden. En sinds kort ook 2 motoren van Verkeerschool Kassem. “Een mooie aanvulling”, vindt Mimoun. “Vanaf het begin is het al mijn ambitie om niet alleen lessen voor de auto aan te bieden, maar ook voor de motor. We zijn een verkeersschool en dat willen we ook uitdragen, dus daar sluit het geven van motorrijlessen goed op aan.”

Veel vraag naar motorrijlessen

Dat motorrijlessen nu aan het aanbod zijn toegevoegd, zal bij veel oud-leerlingen van Verkeersschool Kassem in de smaak vallen. “In 10 jaar tijd heb ik een groot klantenbestand opgebouwd. Wat ik de afgelopen paar jaar merkte is dat de leerlingen die toen hun rijbewijs hebben gehaald, nu in een nieuwe fase van hun leven zijn beland. Zij zijn eraan toe om hun motorrijbewijs te halen. Daarvoor belden ze mij, maar keer op keer moest ik ‘nee’ verkopen.”

Dat vond Mimoun niet passen bij het beeld wat hij met zijn verkeersschool wil uitdragen. “Als je zo vaak die vraag krijgt moet je daar gewoon iets mee doen.” Zo gezegd, zo gedaan, en de ambitie van Verkeersschool Kassem stopt daar niet. “We willen het aanbod compleet maken. Op korte termijn voegen we daarom ook rijlessen voor de bromfiets aan ons aanbod toe. We kunnen onze leerlingen straks dus het volledige traject aanbieden: van de bromfiets tot de auto en de motor. Dat we leerlingen straks ook in een andere categorie en andere fase van hun leven kunnen begeleiden, is heel gaaf.”

Rijvaardigheidstrainingen

Verkeersschool Kassem is er niet alleen voor hen die nog hun rijbewijs moeten halen, maar ook voor wie al in bezit is van een rijbewijs! “Wegens allerlei redenen kunnen (auto)rijders vooralsnog moeite ervaren met verschillende handelingen, waaronder (file)parkeren, op de snelweg of in een drukke stad rijden, en nog een hele reeks aan overige rijvaardigheden.” Om die reden biedt Verkeersschool Kassem ook met succes rijvaardigheidstrainingen aan.

Wil je als werkgever veilige en meer zelfverzekerde verkeersdeelnemers van jouw werknemers maken? Ook voor jou biedt Verkeersschool Kassem trainingen aan, dus neem snel contact op!

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.