Werkzaamheden nieuwe volière voor de Stellers zeearend in volle gang

Alhoewel Vogelpark Avifauna voorlopig nog gesloten blijft, staan de werkzaamheden van de nieuwe volière voor de Stellers zeearend zeker niet stil. Dierentuinontwerper Jan Kempe geeft een kijkje achter de schermen.

De gloednieuwe volière, voor de zeearend met de grootste spanwijdte van zijn soort, wordt maar liefst 42 meter bij 22 meter groot en 8 meter hoog. De 8 meter hoge palen en het net bovenin zijn afgelopen zomer al aangebracht. De komende tijd wordt er gewerkt aan het aanleggen van het landschap in de volière.

‘’Het verblijf gaat heel ruig en koud aanvoelen, want waar de zeearenden voorkomen is het ook koud.’’ Ook komt er in de nieuwe volière een uitsparing van zo’n 7 meter, waardoor je als het ware in het verblijf staat. Op die manier kunnen de zeearenden over je hoofd vliegen. ‘’Hartstikke spannend’’, aldus Kemper.

Eerder vertelde woordvoerder Pamela Stolze al: “We doen er alles aan om onze bezoekers de beste ervaring te geven. Daarom zitten we niet stil en kijken we continu naar wat we kunnen verbeteren. De nieuwe volière is echt enorm, en zeker iets waarmee we de bezoekerservaring verder kunnen optimaliseren.”

Ben jij benieuwd hoe de volière er nu uitziet? Kijk dan onderstaand filmpje. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.