Het Leerplein logo
Tip!

Het Leerplein

Het Leerplein zet zich al sinds 2009 in voor alle leerlingen, van het primair tot wetenschappelijk onderwijs. Ieder jaar zien zij nieuwe leerlingen voorbij komen, met unieke hulpvragen. Van leren plannen met ADHD, tot beter worden in begrijpend lezen met dyslexie en alles daar tussenin: geen vraag gaan zij uit de weg. Met zo’n vijftig enthousiaste en kundige teamleden, kan in alle vakken worden gegeven, op alle niveaus.

Hoog in het vaandel: persoonlijke aandacht! Alleen door goed te kijken naar de leerling met wie er wordt gewerkt, kan er een passend plan worden gemaakt. Dat betekent dus dat er niet wordt gewerkt met standaard testen of leerstrategie-onderzoeken, maar per les wordt gekeken naar de behoeftes van de leerling.

Ouders worden actief betrokken bij de ontwikkelingen van de leerlingen en kunnen bijsturen waar zij dit nodig vinden. Ook neemt Het Leerplein met plezier een stukje contact met de school over, wanneer dit de wens is van de ouders. Dit gebeurt allemaal via WhatsApp, om zo niet nog een wachtwoord te hoeven onthouden maar gemakkelijk updates te krijgen over de leerling.

Het team

Met het hechte team van meer dan vijftig enthousiaste studenten en twee managers proberen ze allereerst ervoor te zorgen dat Het Leerplein geen straf is. Verplichtingen zijn er niet, alleen motivatie en wanneer nodig een vriendelijke stok achter de deur. Ook staat een goede samenwerking tussen de teamleden en de leerlingen centraal. Zoals iedere leerling een docent heeft waarbij de informatie echt niet binnenkomt, of juist wel, zo werkt dat ook bij de teamleden. Daarom kijken ze erg goed of het teamlid qua karakter en qua uitleg past bij hoe jouw zoon of dochter werkt en informatie opneemt. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er een veel betere klik is in het team, dat er meer motivatie is bij de leerling en dat er veel meer gedaan wordt omdat de bijles uitdagend is.

Iedereen een gebruiksaanwijzing

Of het nu gaat om dyslexie, luiheid, chaoshoofd of gebrek aan motivatie, geen enkele leerling is hetzelfde. Dit betekent dat er nooit één aanpak is die werkt. Precies om deze reden werkt Het Leerplein bij bijlessen uitsluitend een-op-een. Ze gaan altijd uit van de gebruiksaanwijzing van jouw zoon of dochter. Ook streven ze ernaar dat de bijlessen zo snel mogelijk overbodig worden - echt - ze willen niets liever dan leerlingen die zelfstandig goede resultaten halen.

Vrijblijvend kennismaken

Kennismaken met de organisatie kost niets. Het Leerplein wil graag samen kijken of Het Leerplein jouw zoon of dochter kan helpen. Door het intakegesprek leren zij jou en jouw kind kennen en kunnen ze inschatten of de begeleiding van Het Leerplein past bij de situatie. Ze kiezen er alleen voor om jouw zoon of dochter aan te nemen als ze denken dat het zal helpen.

Samenwerking met scholen in Alphen aan den Rijn

Dankzij eerdere succesvolle samenwerkingen met het Ashram College, Groene Hart Lyceum, Wellant College en het Scala College, kan Het Leerplein met trots zeggen dat ze inmiddels gedurende het hele schooljaar op deze scholen aanwezig zijn. Ze verzorgen extra lessen, vangen lege uren op, geven extra begeleiding, vervangen van tijd tot tijd docenten en geven examentrainingen. Best een lijstje om trots op te zijn, toch?

Bijles voor de middelbare school: alles voor een goed examen!

Bij Het Leerplein staat op maat gemaakt niet voor niets hoog in het vaandel! Iedere zorg- of hulpvraag is uniek en verdient een passend plan. Zij geven bijlessen in Alphen in alle vakken van de middelbare school. Dit doen ze een-op-een, zodat de leerling alle aandacht krijgt en alle vragen gesteld kunnen worden. Van een uurtje per maand tot iedere dag een bijles: niets is te gek als het de leerlingen verder helpt!

Het Leerpleintje is er voor ieder kleintje!

Bij basisschoolvakken komen wel eens knelpunten of hulpvragen tevoorschijn. Het Leerpleintje is er speciaal om kinderen tot en met groep 8 te ondersteunen. Dit wordt gedaan in samenwerking met pabo-studenten, omdat zij veel afweten van alles dat er bij leren op de basisschool komt kijken. Ook kennen zij de huidige methodes en zijn zij flexibel in het aanbieden van leerstrategieën.

Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van de basis- en middelbare school

Huiswerkbegeleiding in Alphen aan den Rijn voor iedere leerling, zonder minimaal aantal uren, die écht werkt. Het Leerplein zit dichtbij de scholen en zorgt voor een prettige en rustige sfeer. Ook helpen ze met plannen, samenvatten en het vinden van de beste leerstrategieën. Geen straf, maar een uitdaging voor leerlingen die het nét niet helemaal zelf redden.

Telefonisch

Tijdens kantooruren of met dringende vragen bel je naar 06-24390974 of 06-55071185. Je krijgt op deze manier een van de twee managers aan de telefoon, die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Ook kun je deze nummers WhatsApp-berichten sturen en ontvang je dezelfde dag nog reactie.

Contact via e-mail

Je ontvangt na een mail aan info@hetleerplein.nl binnen twee werkdagen uitgebreid reactie.

Contactformulier

Op de website www.hetleerplein.nl vind je een contactformulier. Naar aanleiding van dit contactformulier word je gebeld en zo kunnen ze zo snel mogelijk een gesprek plannen.

Werken bij Het Leerplein

Wil je ook komen werken bij het gezelligste bijlesinstituut van Alphen aan den Rijn? Wil je zelf je werktijden bepalen? Wil je leerlingen verder helpen?

Dan is een baan bij Het Leerplein iets voor jou!

Vacature pabo-student

Voor Het Leerpleintje zijn ze op zoek naar pabo-studenten die gedreven, empathisch en vakkundig zijn.

Je zal basisschoolleerlingen begeleiden van groep 3 tot groep 8 met een verscheidenheid aan gedragsproblemen, achterstanden en leerstoornissen.

Voordelen: flexibele werktijden, goed salaris met groeimogelijkheden, de vrijheid om zelf de juiste aanpak te bepalen en relevante werkervaring.

Vacature bijlesdocent/tutor

Voor Het Leerplein zijn ze op zoek naar middelbare scholieren en studenten vanaf 5 VWO.

Tijdens de bijlessen zal je een-op-een contact hebben met de leerling. Daarom wordt verwacht dat je uiteraard om kan gaan met de verschillende problemen waar middelbare scholieren mee te maken hebben, maar ook in staat bent de emotionele kant mee te nemen in je aanpak van de bijlessen. Docenten van alle vakken zijn bij Het Leerplein welkom.

Voordelen: flexibele werktijden, goed salaris, de vrijheid om zelf de juiste aanpak te bepalen en natuurlijk staat deze functie op je CV.

Ben je geïnteresseerd? Neem een kijkje op de website en neem contact met Het Leerplein op! Je kunt al snel aan de slag.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in