Park Rijnstroom logo

Park Rijnstroom

Park Rijnstroom
Het Rijnstroompark heeft een lange geschiedenis. In de 18e eeuw stond hier het Buitenverblijf Rijnstroom. Vanaf 1895 was het in gebruik bij de Martha Stichting, een opvanghuis voor jongeren. De gebouwen op het terrein deden dienst als school, kerk en kinderhuis. Die gebouwen hebben nu een andere bestemming gekregen, zoals theater/filmhuis, restaurant, appartementencomplex en creatief centrum. Sinds 1982 is de gemeente Alphen aan den Rijn de eigenaar van dit park in de wijk Lage Zijde.
In de jaren 30 en 40 is het park aangelegd in de stijl van tuinarchitecte Mien Ruys. Latere veranderingen gaven het geheel een meer open karakter.

Bomenpark
Park Rijnstroom is een echt bomenpark. Dit is onder andere te danken aan het instorten van de bomenmarkt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Om de Boskoopse kwekers te steunen, kocht het rijk overtollige bomen en schonk die aan instellingen zoals de Martha Stichting.
In het park zijn veel exotische bomen aangeplant, dat wil zeggen bomen die van nature niet in Nederland voorkomen. De Atlasceder en de mammoetbomen bijvoorbeeld, deze zijn het hele jaar groen. De kegelvormige mammoetbomen behoren tot de langstlevende bomen ter wereld, er zijn exemplaren van 3400 jaar oud. Voor het restaurant kleuren de esdoornbladeren in de herfst prachtig geel.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in