Park Zegersloot logo

Park Zegersloot

Park Zegersloot wordt door veel mensen gebruikt om te recreëren. De Zegerplas is in de jaren '70 gegraven om zand te winnen. Dit zand werd gebruikt om de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn te bouwen. In de loop der jaren is een groot recreatiegebied aangelegd, Zegersloot noord en Zegersloot Zuid. De Zegerplas is gewild om een 'rondje meer' te lopen, omdat de omtrek 4,55 kilometer is, een prettige afstand (in tijd ca. een uur) voor bijvoorbeeld de zondagochtend!

Maar er is veel meer in het Park te ontdekken en te beleven! Al lopend of fietsend komt u langs mooie weggetjes met prachtig begroeide sloten. Schrik niet als u halverwege er een Galloway-rund tegenkomt. Die leven daar vrij. Vanzelf komt u ook langs de kinderboerderij, Amigo Midgetgolf en De Schaapskooi. Deze pannenkoekenboerderij is een prima halte om de lekkere trek te stillen en bij Amigo kunt u prima terecht voor een snack. Beiden liggen vlakbij het bezoekerscentrum De Veenweiden. Kortom, er is van alles te beleven rondom de Zegerplas in Park Zegersloot.

Deze plas is ook een zeer geschikt vaarwater voor het modelzeilen. Er wordt regelmatig gezeild vanaf de grote T-steiger aan de zuidzijde van de plas en vanaf de kleinere steiger aan de noordzijde. Ook kan er gezwommen worden in de Zegerplas. Om de zwemkwalitiet maar eigenlijk ook om de kwaliteit van het water te verbeteren is er in 2008 een luchtmenginstallatie geplaatst, zie voor meer informatie de website van Hoogheemraadschap Rijnland. 

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in