Fotocollege Klaas Jan van der Weij

Klaas Jan van der Weij, al ruim 30 jaar één van de bekendste sportfotografen in Nederland. won in zijn 30-jarige loopbaan o.a. enkele malen de Zilveren Camera in de categorie Sportfotografie. Hij won ook de World Press Photo met de foto van een uitgeputte Greg Lemond na de wielerwedstrijd Parijs-Roubaux. Van der Weij was Fotojournalist van het jaar en Sportfotograaf van het jaar. Hij volgde o.a. 25 jaar de Tour de France. In zijn loopbaan werkte hij voor verscheidene kranten en tijdschriften. Aanvankelijk voor Trouw en Het Parool; de laatste jaren voornamelijk voor de Volkskrant.

Van der Weij noemt zichzelf liever verhalenverteller dan fotograaf. Hij kiest meestal niet voor de winnende sporter of voor de juichende voetballer die net heeft gescoord. Zijn camera trekt eerder naar de verliezer of naar de teleurgestelde keeper die de bal niet kon houden. Zijn kenmerk is het vastleggen van sfeer en emotie.

Samenwerking Alphoto en Parkvilla
Het optreden van Klaas Jan van der Weij past in het streven van Fotoclub Alphoto om Nederlandse topfotografen voor te stellen aan een breed publiek. Deze opzet maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat Alphoto met Parkvilla is aangegaan. Klaas Jan van der Weij is de vierde  fotograaf die in dit kader over zijn werk komt vertellen. Sacha de Boer,  fotograaf des Vaderlands Dirk van der Burg en Ilvy Njiokiktjien gingen hem voor.

Vrijdag 13 mei, aanvang 20:30 uur. 

Kaartprijs (incl. consumptie)
€ 12,50 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

17 januari 2022 – 23 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

18 januari 2022 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Hulp nodig bij de Corona Check App, het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier of het maken van een afspraak van de boosterprik? Het Informatiepunt Digitale overheid helpt je op weg met met alle digitale overheidszaken! Gratis advies op afspraak.

18 januari 2022 om 13:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Taalspreekuur

Ken je iemand in je omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken?