Film, Filmcollege: Kruisbestuivingen

Mensen hebben vaak een specifieke voorkeur voor bepaalde filmgenres of filmstromingen. Iedereen kent de meest voor de hand liggende tijdloze filmgenres: de domme actiefilm, de voorspelbare (romantische) komedie, de lange dramafilm, de ongeloofwaardige sciencefiction film of de slechte horrorfilm. Naast filmgenres zijn er ook filmstromingen, die vaak juist wel tijdgebonden zijn. Rudi de Boer vertelt je in verschillende filmcollege's alles over filmgenres en filmstromingen. 


Module 6 (16 mei): Kruisbestuivingen
Het grote nadeel aan oorlogsfilms is dat er vaak wel een heel erg duidelijke zwart-wit verhouding tussen de twee vechtende partijen is. Toch doen ze het (bijna) altijd goed bij het publiek. Het coming of age drama is een subgenre binnen het drama. In deze films zien we de meestal jonge hoofdpersoon - vaak in korte tijd – volwassen worden. Soms gebeurt dat op een geforceerde manier, de hoofdpersoon wil té graag bij de volwassenen horen. Verder zien we nog een paar gekke kruisbestuivingen tussen uiteenlopende genres.


Rudi de Boer studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam bij diverse filmhuizen over het hele land, daar verzorgt hij lezingen, inleidingen en Q&A’s (nagesprekken) over uiteenlopende filmonderwerpen. Ook verzorgt hij al jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival. 

Ticketprijs
Normaal: € 25,00
Vriend: € 23,00


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.