Zin in Zondag: Mad Science Superstructuren (8+)

Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm. Meestal berust deze niet op toeval, maar op een bewuste ontwerpkeuze. Welke van deze vormen kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wil bouwen?

Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm. Meestal berust deze niet op toeval, maar op een bewuste ontwerpkeuze. Welke van deze vormen kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wil bouwen? Dat ontdekken we door te experimenteren met eenvoudig materiaal zoals papier en magnetisch constructiemateriaal. Deze opgedane kennis wordt gebruikt tijdens een groepsopdracht waarbij een Romeinse boog in elkaar gezet moet worden. Welke brug is sterk genoeg om gewicht te dragen? Kom het zelf ontdekken tijdens deze leuke kinderworkshop!

Zin in Zondag In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.