Concert Conforto nu online te zien

Nieuw ensemble brengt klassiek programma 'Met troost'

Dit najaar zag een nieuw ensemble het levenslicht: het Conforto Ensemble. Conforto is Italiaans voor ‘troost’ en dat is precies wat het klassieke ensemble wil brengen: troost en verbinding in deze virale tijden. Het ensemble bestaat uit 8 professionele musici die hun sporen verdiend hebben in symfonieorkesten en klassieke ensembles. Het eerste concert van dit ensemble is nu online te bekijken na aanschaf van een voucher via www.conforto-ensemble.nl.

Conforto biedt concerten met als rode draad het thema ‘Troost’. Een gedeelde ervaring voor hen die daar behoefte aan hebben. Of het nu gaat om verlies van een dierbare, de gevolgen van zelf ziek zijn, het verlies van werk of inkomen, of om een bijzonder ingrijpende periode als medewerker in bijvoorbeeld de zorg.

Bekende en minder bekende werken voor grotere bezetting zijn door artistiek leider Gerhart Drijvers speciaal voor dit ensemble bewerkt zodat ze kunnen worden uitgevoerd in een kleine bezetting. Hierdoor kunnen veilige uitvoeringen worden gegeven in kleine en middelgrote zalen, of in bijvoorbeeld een aula van een ziekenhuis, zorgcentrum of uitvaartcentrum. De muzikale werken worden afgewisseld met troostrijke poëzie van de hand van de Nederlandse dichteres Hanneke van Eijken.

Twee docenten van de Nieuwe Muziekschool Alphen maken deel uit van dit ensemble, namelijk Marijke Schaap (viool) en Gerhart Drijvers (hoorn). Het eerste concert van Conforto is opgenomen en nu via een voucher online te bekijken.

Meer informatie over Conforto en de kaartverkoop is te vinden op www.conforto-ensemble.nl en www.ticketkantoor.nl/shop/mettroost.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 december 2020 – 9 februari 2021
29 januari 2021 om 20:30 – 23:59 Parkvilla
29 januari 2021 om 20:30 – 23:59 Parkvilla
1 februari 2021 om 15:00 – 23:59 Parkvilla
5 februari 2021 om 20:00 – 23:30 Parkvilla