KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

Inspiratie voor duurzame leefstijlverandering

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze workshopreeks KlimaatGesprekken! In zes gezellige workshops van ca. twee uur ga je samen met gelijkgestemden op een positieve en praktische manier aan de slag. Zo weet jij hoe jij je ecologische voetafdruk (klimaatbelasting) kunt verkleinen en je handafdruk (positieve invloed) kunt vergroten.

Over KlimaatGesprekken

Bij KlimaatGesprekken ligt de focus op de positieve impact die we dor onze leefstijlkeuzes kunnen maken. Dat vraagt om de nodige gedragsverandering. Klimaatcoaches Rianne en Penelope maken gebruik van inzichten uit de klimaatpsychologie om mensen hoop, humor en handelingsperspectief te bieden. Want kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving doen we niet omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt!

Over de workshopreeks

Tijdens de workshopreeks komen diverse thema's aan bod:

  • 31 januari - Klimaatverandering, wat wil jij doen?
  • 14 februari - Wonen
  • 28 februari - Eten
  • 13 maart - Reizen
  • 27 maart - Consumeren
  • 10 april - Klimaatgesprekken met anderen
Meedoen?

Jouw investering voor deelname aan de complete reeks is € 60. Meld je aan voor de hele reeks via de website van KlimaatGesprekken (cursus 347 in Alphen aan den Rijn).


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 april 2024 – 29 mei 2024
Expositie van een aantal vaste medewerkers

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

27 mei 2024 om 19:30 – 23:59 Parkvilla
27 mei 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

27 mei 2024 om 20:00 – 22:10 Castellum Theater & Film
Monkey Man

De voor een Oscar® genomineerde Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) maakt zijn verbluffende regiedebuut met een daverende actiethriller over een man die op zoek is naar wraak op de corrupte leiders die zijn moeder vermoord hebben en die de armen en zwakkeren in de samenleving onderdrukken. Monkey Man is gebaseerd op de legende van Hanuman, een mythische figuur die symbool staat voor kracht en moed. Patel speelt zelf de rol van Kid, een onopvallende jongeman die zijn geld bijeenschraapt in een illegale vechtclub, waar hij elke nacht weer met een gorillamasker op door populairdere vechters tot moes geslagen wordt. Na jarenlang zijn woede over het verleden te hebben opgekropt, ontdekt Kid een manier om de geheimzinnige elite van de stad te infiltreren. Als hij zijn razernij de vrije loop laat, gebruikt hij zijn handen met mysterieuze littekens om op explosieve manier wraak te nemen op de mannen die hem alles ontnomen hebben.

27 mei 2024 om 20:15 – 21:55 Castellum Theater & Film
Laatste Ronde

Als jeugdvrienden André, Bart en David, allen diep in de 50, gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van vriend Joost in België, blijken ze niet langer onsterfelijk. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden. Loyaliteit, noodlot en humor zijn hun reddingsboei om de volgende fase in hun leven onder ogen te zien.

27 mei 2024 om 20:30 – 23:59 Parkvilla