Ingezonden

Afsluiting eerste initiatief Vriendenloop: voldoende geld opgehaald voor Arie-Jan Lommers

Afgelopen zaterdag, op de dag dat de Vriendenloop eigenlijk plaats zou vinden in Museumpark Archeon, vond de trekking van de loterij plaats. Er werd genoeg geld opgehaald voor Arie-Jan Lommers. Ook werd er gelijk een nieuwe actie aangekondigd.

Op zaterdag 25 september zou de Vriendenloop plaatsvinden in Archeon. Dit evenement is een initiatief van de Stichting Vrienden van Dichtbij en Alphen a/d Run. De opbrengst van dit evenement zou verdeeld worden over een aantal lokale goede doelen. Helaas bleek het, vanwege de maatregelen rond het coronavirus, niet mogelijk om het evenement doorgang te laten vinden. Natuurlijk betreurde de organisatie dit, mede omdat de gekozen doelen een mooie bijdrage verdienen.

In het kader van ‘belofte maakt schuld’. is de stichting met andere initiatieven aan de slag gegaan en op zaterdag 25 september vond de afsluiting van dit eerste initiatief plaats in Bistrobar t’ Leeuwtje in Noorden. Middels een loterij is er voldoende geld opgehaald om het eerste doel te steunen en met trots deelt de stichting mede dat Arie-Jan Lommers een aangepast bed zal krijgen. Arie-Jan heeft een dwarslaesie opgelopen bij een verkeersongeval en heeft dit bed nodig om weer bij zijn gezin te kunnen leven.

Nieuwe actie

Na de trekking was het direct tijd voor de kickoff van een nieuwe actie. In november zal er gestart worden met de verkoop van banketletters en de opbrengst daarvan zal gebruikt worden voor een nieuw doel.

In samenwerking met de Mentelity Foundation zal de 7-jarige Lizzie van der Bas uit Boskoop geholpen worden in het proces tot het verkrijgen van een speciale beenprothese waarmee zij zich volwaardiger kan ontwikkelen en zo letterlijk en figuurlijk grotere stappen kan maken in haar leven. Na de trekking ontving Lizzy de eerste banketletter. Naast deze actie zet de stichting ook in op de actie ‘Koop een stoel voor het goede doel’. Op deze wijze hoopt de stichting op korte termijn voldoende geld op te halen om de prothese voor Lizzie te kunnen bekostigen.

Gelijktijdig zal er ook aandacht zijn voor het derde doel dat op het programma staat. De vrijwilligers en bezoekers van het SamenHuis in Alphen a/d Rijn zullen getrakteerd worden op een gezellige en verbindende dag.

In overleg met Archeon heeft de stichting besloten om de Vriendenloop te verplaatsen naar zaterdag 14 mei 2022.

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina van de Stichting Vrienden van Dichtbij en op de websites www.vriendenvandichtbij.nl, www.mentelityfoundation.org en www.samenhuis.org.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.