Afspreken in de coronatijden: hoe zit het nou?

Sinds 11 mei zijn er veel coronamaatregelen versoepeld. Zo mogen de kinderen weer naar school, kun je weer naar de kapper en schoonheidsspecialiste en kun je binnenkort weer naar jouw favoriete restaurant. Maar hoe zit het nu met afspreken? En hoe gaat dat vanaf 1 juni?

Huidige regels

Zoals dat vóór 11 mei de regel was, mag je nog steeds maximaal drie personen ontvangen buiten de mensen waarmee je woont. Ook moet de anderhalve meter bewaakt blijven. Maar wordt daar dan nog op gecontroleerd? Volgens de Rijksoverheid niet. Echter, als er sprake is van overlast, mag er wel gehandhaafd worden.

Voor buiten afspreken gelden andere afspraken. Zo hoef je geen rekening meer te houden met het aantal personen waar je buiten mee afspreekt, zolang je maar anderhalve meter afstand van elkaar houdt (tenzij je van hetzelfde huishouden bent). Let op: hier wordt wel op gecontroleerd. Er kan gehandhaafd worden als je niet de anderhalve meter bewaakt of als het ergens te druk wordt, met een boete tot gevolg.

Regels vanaf 1 juni

Buiten mag je bij elkaar komen als de anderhalve meter afstand tot elkaar bewaard kan worden, net zoals voor 1 juni. Wat betreft samenkomsten in gebouwen die publiek toegankelijk zijn zal er een versoepeling plaatsvinden. Dit ook met het oog op horecagelegenheden, musea en andere instellingen die de deuren weer mogen openen. Het is dan toegestaan om met maximaal dertig mensen bij elkaar te komen, exclusief personeel. Hierbij moet nog wel de anderhalve meter afstand tot elkaar worden gehanteerd.

Thuis blijft het dringende advies om voor bezoekers anderhalve meter afstand aan te houden, zowel binnen als in de tuin en op het balkon.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.