Toyota Van Ekris
Advertorial Verkeer en vervoer

Al tien miljoen exemplaren van Toyota RAV4 verkocht

De Toyota RAV4 kwam in 1994 voor het eerst op de markt. In Nederland was dat in eerste instantie onder een andere naam, te weten Funcruiser. Nu zijn er wereldwijd al tien miljoen exemplaren verkocht! “Echt een mijlpaal”, aldus Ricardo Beverloo van Toyota van Ekris.

De Toyota RAV4 is in het jaar 2018 en 2019 de bestverkochte SUV wereldwijd. In 2019 steeg de populariteit verder om zelfs te eindigen op plaats nummer 3 van de meest verkochte auto ter wereld algemeen! De naam RAV4 staat voor ‘Recreational Active Vehicle with 4-wheel drive’ en is leverbaar als 3-Deurs, 5-Deurs en zelfs als Cabrio. “De auto is het populairst in Noord-Amerika. Daar verkoopt Toyota elk jaar ruim een half miljoen exemplaren (in 2019: 535.000 stuks). Europa staat met 133.000 stuks op de tweede plaats, gevolgd door China met 127.000 exemplaren”, vertelt Beverloo.

RAV4 populair in Europa

Sinds zijn debuut in 1994 heeft Toyota in Europa al meer dan twee miljoen RAV4’s verkocht. De huidige vijfde generatie, die begin 2019 op de markt kwam, is in Europa al dik 130.000 keer verkocht. In Nederland gaat het in 2019 om ruim 2.500 exemplaren. Het marktaandeel steeg van 4,2 procent in 2018 naar 10,2 procent in 2019. Beverloo: “Een teken dat de RAV4 in de smaak valt!”

Met name de RAV4 Hybrid is populair. In de tweede helft van 2020 komt Toyota voor het eerst met een RAV4 plug-in hybride met 306 pk. Die versie vormt dan tevens het topmodel van het leveringsprogramma.

Toyota van Ekris levert de RAV4 met vijf jaar garantie. Tevens krijg je bij het onderhoud een jaar garantie op het Hybride systeem. “Dit is tot aan de volgende onderhoudsbeurt waarbij we weer een jaar garantie afgeven, en dit gaat zo verder.”

Met de Toyota RAV4 Hybrid heb je maximale zekerheid. Een keer kennismaken met de Toyota RAV4? Je bent van harte welkom bij Toyota van Ekris in Alphen aan den Rijn, Maarssen of Mijdrecht. Kijk voor meer informatie op de website.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.