Verkeer en vervoer 8 apr. 2024 10:12

Geen treinverkeer tussen Alphen en Bodegraven door aanrijding

Een aanrijding heeft geleid tot een tijdelijke stopzetting van het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Reizigers die afhankelijk zijn van deze route worden geadviseerd alternatieve reisplannen te overwegen.

Advertorial Verkeer en vervoer 4 apr. 2024 13:21

Grote of kleine onderhoudsbeurt voor jouw auto? Breng hem langs bij Auto Service Alphen B.V.!

Alles wordt duurder, ook uitgaven die te maken hebben met je auto. Dit jaar zijn de brandstofkosten weer gestegen, en ook de onderhoudskosten zijn aanzienlijk toegenomen. Niemand houdt van onaangename verrassingen, zeker niet bij jouw auto. Daarom is regelmatig onderhoud belangrijk: het vermindert onverwachte reparaties en uitgaven. Laat jouw auto tijdig controleren bij Auto Service Alphen B.V.!

Verkeer en vervoer 28 mrt. 2024 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Verkeer en vervoer 25 mrt. 2024 09:45

Churchilllaan tijdelijk gesloten voor wegverkeer wegens asfaltwerkzaamheden

Vanaf vandaag, maandag 25 maart om 07:00 uur, tot en met donderdag 4 april om 16:00 uur, zal de Churchilllaan in beide richtingen worden afgesloten voor wegverkeer. Deze tijdelijke sluiting is noodzakelijk vanwege geplande asfaltwerkzaamheden die in deze periode zullen plaatsvinden.

Advertorial Verkeer en vervoer 23 mrt. 2024 09:54

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.

Advertorial Verkeer en vervoer 21 mrt. 2024 13:12

Laat jouw auto tijdig keuren bij Auto Service Alphen B.V. en voorkom problemen!

Is jouw auto binnenkort toe aan de jaarlijkse APK-keuring? Bij Auto Service Alphen B.V. ben je aan het juiste adres om ervoor te zorgen dat jouw voertuig voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieunormen. Tijdens de keuring wordt jouw auto nauwkeurig gecontroleerd volgens de regelgeving van de RDW.

Verkeer en vervoer 11 mrt. 2024 18:16

Let op! Vanaf morgen werkzaamheden aan de Leimuiderbrug

Vanaf morgen worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Leimuiderbrug. Geplande afsluitingen zullen plaatsvinden gedurende de avond en nacht van 12 maart tot 13 maart en van 13 maart tot 14 maart. Tussen 21:00 en 05:00 uur zal de Leimuiderbrug gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeer en vervoer 10 mrt. 2024 14:42

De cijfers van het aantal verkeersboetes in Alphen aan den Rijn door flitspalen

In Alphen aan den Rijn spelen flitspalen een cruciale rol in het handhaven van verkeersregels, zo blijkt uit recente gegevens. Deze palen, die controleren op rood licht, snelheid of beide, hebben bijgedragen aan een stijging van het aantal verkeersboetes in Nederland ten opzichte van voor de coronapandemie. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 mrt. 2024 17:01

Zorg voor jouw auto met tijdige APK-keuring bij Auto Service Alphen B.V.!

Het is weer tijd om aan de veiligheid en milieunormen van jouw voertuig te denken! De APK-keuring, een wettelijke verplichting in Europa, staat garant voor een grondige controle van jouw auto volgens de regelgeving van de RDW. Als de APK van jouw auto binnen de komende twee maanden verloopt, is het tijd om een afspraak te maken bij Auto Service Alphen B.V.!

Verkeer en vervoer 9 mrt. 2024 12:24

Binnenkort wéér werkzaamheden aan de Leimuiderbrug

Volgende week, op 12 en 13 maart, staan er nieuwe werkzaamheden gepland voor de Leimuiderbrug in Noord-Holland. De provincie Noord-Holland kondigt aan dat gedurende de avonden en nachten van deze data, specifieke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd aan de Leimuiderbrug.

Advertorial Verkeer en vervoer 1 mrt. 2024 09:17

Als fietser aangereden, wat doet een letselschadebureau voor mij?

Het aantal fietsers dat aangereden wordt is de laatste jaren enorm toegenomen. Hiervoor zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. Ten eerste het feit dat tijdens de corona pandemie iedereen een elektrische fiets wilde aanschaffen. De elektrische fietsen waren niet aan te slepen! Het aantal mensen dat gaat fietsen is daarmee toegenomen.

Advertorial Verkeer en vervoer 23 feb. 2024 09:18

Profiteer alleen deze maand van de APK-keuring voor slechts €40 voor benzineauto's en €50 voor dieselauto's!

De APK-keuring is een wettelijke verplichting in Europa om de veiligheid en milieunormen van voertuigen te waarborgen. Tijdens de keuring wordt jouw auto nauwkeurig gecontroleerd volgens de regelgeving van de RDW. Verloopt de APK van je auto in de komende twee maanden? Dan is het tijd om een afspraak te maken bij Auto Service Alphen! Gedurende de hele maand februari bieden ze een speciale actie aan: een APK-keuring voor slechts €40 voor benzineauto's en €50 voor dieselauto's.

Verkeer en vervoer 23 feb. 2024 09:15

Geen treinverkeer tussen Bodegraven en Alphen door defecte spoorbrug

Een defecte spoorbrug heeft gezorgd voor een tijdelijke stopzetting van het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Reizigers die afhankelijk zijn van deze route worden aangeraden op de hoogte te blijven van de situatie en alternatieve reisplannen te overwegen.

Verkeer en vervoer 15 feb. 2024 11:15

Minder treinen tussen Alphen en Gouda

Alphenaren die vandaag met de trein moeten reizen zullen rekening moeten houden met vertragingen op het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.

Verkeer en vervoer 15 feb. 2024 09:34

Leimuiderbrug keert op 16 februari terug naar reguliere openingstijden

De reparatie aan de Leimuiderbrug lijkt eindelijk de goede kant op te gaan. Vanaf vrijdag 16 februari zal de brug weer volgens de reguliere openingstijden worden bediend voor scheepvaartverkeer. Vanaf die datum zal er geen storingsmonteur meer permanent aanwezig zijn op de Leimuiderbrug om eventuele storingen aan te pakken. Desondanks zal de brug in maart nog maximaal twee nachten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 feb. 2024 16:41

Nieuwe werkplaats, dezelfde service: VoorFietsen breidt uit!

Mobiele fietsenmaker Auke Koster, bekend van zijn bedrijf VoorFietsen, heeft zijn service naar een hoger niveau getild met de opening van een gloednieuwe werkplaats en showroom. Met deze uitbreiding kan hij niet alleen zijn service aan huis blijven aanbieden, maar ook grotere onderhoudsbeurten en uitgebreide reparaties uitvoeren in zijn werkplaats.

Verkeer en vervoer 8 feb. 2024 14:01

Afsluiting Eisenhowerlaan/N207 voor asfalteringswerkzaamheden

Volgende week zullen er belangrijke wegwerkzaamheden plaatsvinden op de kruising van de Eisenhowerlaan en de N207. Op woensdagavond 14 en donderdagavond 15 februari zal de kruising geasfalteerd worden, wat tijdelijke verkeersbelemmeringen met zich meebrengt.

Verkeer en vervoer 2 feb. 2024 10:17

Monteur staat paraat voor storingsgevoelige Leimuiderbrug

Komende weken zal een monteur stand-by staan bij de Leimuiderbrug. Hij zal gereed staan om snel in te grijpen bij mogelijke storingen, in een poging om de verkeerschaos onder controle te houden. Het afgelopen jaar hebben al meerdere storingen tot grote overlast voor (vaar)weggebruikers geleid, waarbij de brug tijdens de spits niet bediend werd, wat schepen de doorgang belemmerde.

Verkeer en vervoer 31 jan. 2024 15:07

Alphenaren opgelet: minder treinen tussen Leiden en Woerden door storing

Alphenaren die nog met de trein moeten reizen vanavond zullen rekening moeten houden met vertragingen op het spoor tussen Leiden en Woerden. Dit vanwege een aanhoudende wisselstoring. De problemen begonnen in de vroege ochtend en hebben gedurende de dag geleid tot verminderde treindiensten, met name in de avondspits.