Verkeer en vervoer 17 jan. 2022 12:50

30 km/u binnen de bebouwde kom moet de norm worden volgens Alphense Fietsersbond

De Fietsersbond dringt er al enkele jaren op aan om de maximumsnelheid in de bebouwde kom te verlagen van 50 naar 30 km/u. “Dat kan vooral veel ernstige ongelukken voorkomen. Het maakt voor de kwetsbare deelnemers aan het verkeer een groot verschil. Dat zijn dus fietsers, wandelaars en vooral ook kinderen.”

Verkeer en vervoer 15 jan. 2022 15:41

Parkeerlagen parkeergarage Aarhof geopend 'op eigen risico'

Ondanks dat er nog geen ruwere coating op de rijbaan van parkeergarage Aarhof is aangebracht, zijn de parkeerlagen deze zaterdag toegankelijk. De gemeente heeft wel briefjes met waarschuwingen opgeplakt.

Advertorial Verkeer en vervoer 5 jan. 2022 11:26

Olympische sporter Arvin Slagter krijgt Toyota overhandigd

Alphenaar en olympische 3x3 basketbal speler Arvin Slagter mocht bij Toyota Van Ekris in Alphen aan den Rijn zijn mooie sponsorauto in ontvangst nemen. "Toyota is sponsor van het olympisch team. Hoe gaaf is het dan dat wij een olympische speler in Alphen hebben wonen die Toyota mag gaan rijden", aldus Ricardo Beverloo van Toyota Van Ekris.

Advertorial Verkeer en vervoer 29 dec. 2021 14:10

Toyota maakt line-up van 30 elektrische modellen bekend

Toyota pompt tientallen miljarden in de ontwikkeling en productie van elektrische auto's. De grootste autofabrikant ter wereld wil voor het eind van het decennium jaarlijks 3,5 miljoen volledig elektrische auto's verkopen. Ook in hybride en brandstofcel-auto's steekt Toyota nog eens omgerekend € 31 miljard. 

Verkeer en vervoer 29 dec. 2021 09:02

Met hoge snelheden op de N11

Sommige weggebruikers vinden 100 kilometer per uur niet snel genoeg gaan, maar of je dan maar plankgas moet geven…

Advertorial Verkeer en vervoer 26 dec. 2021 14:50

Proefrijden en kopen mogelijk bij Van Ekris Toyota

Bij Van Ekris Toyota in Alphen aan den Rijn is het mogelijk om op gepaste wijze een proefrit te maken. Door de huidige maatregelen omtrent corona moet de showroom fysiek gesloten zijn, informatie aanbieden mag nog wel via telefoon, video of e-mail. Daarnaast mag Van Ekris de afleveringen en proefritten buiten op eigen terrein door laten gaan.

Verkeer en vervoer 22 dec. 2021 13:05

Voetpad Koningin Julianabrug weer volledig opengesteld

Het hele voetpad op de Koningin Julianabrug is woensdagochtend weer te gebruiken. Een deel van het voetpad was nog afgesloten voor het onderzoek, maar Royal HaskoningDHV heeft dat nu afgerond.

Verkeer en vervoer 13 dec. 2021 15:30

Reparatiewerkzaamheden aan vangrail N207

Maandagochtend heeft er een ongeval plaatsgevonden op de N207 richting Bodegraven. De vangrail moet worden gerepareerd.

Verkeer en vervoer 12 dec. 2021 14:58

Werkzaamheden in de Van Mandersloostraat

Maandag 13 december is de Van Mandersloostraat in het Alphense centrum afgesloten. Er vinden dan bouw- en takelwerkzaamheden plaats.