Verkeer en vervoer 20 jul. 2021 10:01

Werkzaamheden verkeersregelinstallaties President Kennedylaan

De verkeersregelinstallaties bij de President Kennedylaan – Edelsteensingel, President Kennedysingel – Sportlaan en President Kennedylaan – Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn hebben meer dan 17 jaar hun diensten bewezen. Ze zijn nu aan vervanging toe. Op maandag 2 augustus wordt gestart met de vervangingen en dit zal ongeveer vier weken duren.

Verkeer en vervoer 13 jul. 2021 16:59

Eerste e-schip ‘Alphenaar’ vertrekt in augustus vanuit Alphen

Een e-schip is een containerschip waarbij een standaard zeecontainer gevuld is met accu’s. Het schip zal dan varen op deze accu’s in plaats van een dieselmotor. Bij het Alpherium in Alphen bij de containerterminal van CCT staan nu twee van zulke containers. Het e-schip ‘Alphenaar’ zal vanaf augustus dagelijks honderd containers van Heineken vervoeren.

Verkeer en vervoer 12 jul. 2021 14:46

Alphen krijgt een heus zangfietspad

Zing jij graag luidkeels mee met je favoriete nummer? Dat kan straks zonder schaamte in Alphen op het speciaal daarvoor bedoelde zangfietspad. 

Advertorial Verkeer en vervoer 10 jul. 2021 15:37

Drukte in de werkplaats door corona en vakanties

Bij Toyota Van Ekris merken ze dat het drukker dan gewoonlijk is met Toyota onderhoud in de werkplaatsen. De aankomende zomervakantie zorgt altijd voor een piek, maar nu is het vanwege het voorbije jaar drukker én begon de drukte eerder. Corona doet een hoop met het rijdend wagenpark. Veel klanten gaan voor het eerst met de auto op vakantie en willen nog even snel een beurt of reparatie laten uitvoeren.

Advertorial Verkeer en vervoer 3 jul. 2021 15:56

DHL Parcel kiest voor Toyota Proace Electric

Bij Toyota Van Ekris in Alphen aan den Rijn is dit meer dan goed nieuws. "Het effect van deze keuze zullen wij zeker gaan merken gezien Alphen aan den Rijn heel wat DHL pakketbezorgers heeft."

Verkeer en vervoer 30 jun. 2021 16:02

Per 1 juli nieuwe regels voor gehandicaptenparkeerkaart

Vanaf 1 juli 2021 komt er naast de gehandicaptenparkeerkaart een digitale gehandicaptenparkeervergunning. Hiermee kun je in het centrum van Alphen aan den Rijn op alle parkeerplaatsen gratis parkeren.

Verkeer en vervoer 17 jun. 2021 08:31

Vanaf vrijdagavond opnieuw onderhoudswerkzaamheden aan de N11

Alphenaren opgelet! Van vrijdag 18 juni tot en met zaterdag 19 juni vinden er opnieuw onderhoudswerkzaamheden aan de N11 plaats. De weg is dan tussen het aquaduct en de A12 in beide richtingen afgesloten.

Verkeer en vervoer 15 jun. 2021 16:15

Rijden er straks kleine elektrische bussen in het Alphense stadshart?

Met het oog op de aankomende onderhandelingen over het transitieplan openbaar vervoer, wil het college kijken wat het draagvlak is voor het inzetten van kleine elektrische stadsbussen in het stadshart van Alphen. Dit ter vervanging van de reguliere stadsbussen.

Verkeer en vervoer 12 jun. 2021 10:11

Vanaf zaterdagavond onderhoudswerkzaamheden aan de N11

Zaterdagavond wordt gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de N11. Hiervoor is de N11 in beide richtingen afgesloten tussen het aquaduct en de Burgemeester Smeetsweg. Het weekend daarop vinden er opnieuw werkzaamheden plaats.

Advertorial Verkeer en vervoer 11 jun. 2021 14:47

C-HR bij Van Ekris met € 4.000 voordeel en gratis set treeplanken

Graag wil Toyota Van Ekris hun nieuwe hybride actie van de Toyota C-HR niet aan jou voorbij laten gaan! Tot € 4.000 voordeel op een nieuwe C-HR waarbij je ook nog een gratis treeplanken set krijgt ter waarde van € 1.241*.