Verkeer en vervoer 30 jan. 2023 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Blog Verkeer en vervoer 29 jan. 2023 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Verkeer en vervoer 28 jan. 2023 12:49

Nieuwe methode om in te checken bij NS vanaf 31 januari

Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn? Dan maakt NS het je vanaf 31 januari een stuk gemakkelijker. Vanaf dinsdag zal er namelijk een nieuwe manier zijn om in te checken.

Verkeer en vervoer 26 jan. 2023 16:09

Petitie over ongenoegen verhoogde parkeerkosten aangeboden aan wethouder

Alphenaren woonachtig in het centrum startten eerder deze maand een petitie. Zij zijn het namelijk niet eens met het nieuwe parkeerbeleid. De petitie leverde 1.200 handtekeningen op en is woensdag overhandigd aan wethouder Relus Breeuwsma. Maar tevreden zijn de initiatiefnemers nog niet. 

Verkeer en vervoer 24 jan. 2023 16:56

Groot onderhoud aan Rijndijk-Oost: maandenlang omrijden

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf 6 februari zullen daar namelijk onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden.

Verkeer en vervoer 11 jan. 2023 11:39

Bewoners Lage Zijde protesteren tegen Alphens parkeerbeleid

Parkeren in de verschillende parkeergarages in Alphen is sinds kort de eerste anderhalf uur gratis. Hoewel dit voor winkelend publiek een stap vooruit is, vinden bewoners van het centrum dat zij, en vooral hun bezoek, daar de dupe van zijn geworden.

Verkeer en vervoer 10 jan. 2023 15:08

Nieuwe parkeergelegenheden bij Hema en McDonald’s vanwege fietsparkeerpilots

Het is een grote ergernis onder Alphenaren: verkeerd gestalde fietsen. Ongewenst gestalde fietsen blokkeren bijvoorbeeld voetpaden. Hier moet volgens wethouder Breeuwsma verandering in komen. Daarom worden op korte termijn twee pilots gestart waarbij fietsen zo goed mogelijk geparkeerd kunnen worden.

Advertorial Verkeer en vervoer 10 jan. 2023 10:58

Toyota van Ekris Alphen aan den Rijn presenteert de nieuwe Toyota bZ4X

De Toyota bZ4X wijst de weg voor een elektrische generatie. De kracht, dynamiek en het rijcomfort van een SUV komen samen met veelzijdige All-Wheel Drive en een ruime elektrische actieradius. De bZ4X is efficiënt en betrouwbaar, met voor de batterij een lange levensduur die je volledige gemoedsrust geeft.

Verkeer en vervoer 15 dec. 2022 18:20

Geen vijftien maar negen extra parkeerplaatsen bij de Haagwinde en de Zeewinde

Bij de Haagwinde en de Zeewinde in Alphen aan den Rijn is al jaren sprake van een hoge parkeerdruk. Bij de reconstructie die op dit moment in uitvoering is wordt hier een oplossing voor gerealiseerd. Er komen echter minder extra parkeerplaatsen bij dan sommige bewoners vooraf hadden gehoopt.

Verkeer en vervoer 14 dec. 2022 14:31

Churchilllaan weer open, 's Molenaarsbrug weer toegankelijk

Sinds 14 november was de Churchilllaan in Alphen aan den Rijn afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond, maar de weg en ook de 's Molenaarsbrug zijn wel weer toegankelijk. Vanwege het weer is het nu niet mogelijk om het asfalt verder af te kunnen werken.