Verkeer en vervoer 15 mei 2023 16:10

Boost je verkeerskennis met de gratis opfriscursus

Ben jij op de hoogte van de nieuwste verkeersregels? Voel je de behoefte om je kennis bij te spijkeren? Op woensdag 17 mei vindt er in Zwammerdam een opfriscursus plaats, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn.

Advertorial Verkeer en vervoer 5 mei 2023 16:23

The Boss of Gloss herstelt, beschermt én onderhoudt jouw auto

Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een fulltimebaan. Ted van der Ploeg maakt niet zomaar auto’s schoon, maar herstelt, beschermt en onderhoudt interieur én exterieur van auto’s als The Boss of Gloss. Hij vertelt over zijn passie.  

Verkeer en vervoer 4 mei 2023 17:09

De strijd tegen het parkeerbeleid gaat door in Alphen

De strijd tegen het parkeerbeleid gaat door. Het actiecomité blijft strijden tegen het parkeerbeleid en zal medio zomer een zwartboek presenteren. Jij kan daar ook aan meewerken.

Verkeer en vervoer 3 mei 2023 13:47

In dertig jaar naar 30 km/u: “Het moet sneller kunnen”

De Fietsersbond van Alphen aan den Rijn maakt zich al jaren hard voor de verlaging van de maximumsnelheid in de bebouwde kom. De gemeente heeft besloten dat dat er zal komen. Ondanks deze beslissing is de Alphense Fietsersbond nog niet helemaal tevreden.

Verkeer en vervoer 28 apr. 2023 13:46

Gemeente test verschillende opties voor fietsen stallen met Fietsparkeerpilot

Het is een grote ergernis onder Alphenaren: verkeerd gestalde fietsen. Ongewenst gestalde fietsen blokkeren bijvoorbeeld voetpaden. Hier moet volgens wethouder Breeuwsma verandering in komen. De gemeente test daarom verschillende opties om fietsen en scooters te stallen.

Verkeer en vervoer 14 apr. 2023 17:10

Gemeente wil Alphen aan den Rijn ‘fietshart’ van Groene Hart maken

Vrijdag 14 april vond de conferentie Fietshart Alphen 2030 plaats. Tijdens deze conferentie konden bedrijven en organisaties meedenken over een nieuw fietsbeleid in de gemeente. Ook hielden staatssecretaris Vivianne Heijnen, gedeputeerde Zevenbergen en wethouder Breeuwsma een panelgesprek.

Advertorial Verkeer en vervoer 7 apr. 2023 17:27

Is de accu van jouw elektrische fiets nog in topconditie? Test het bij VoorFietsen

Het voorjaar is eindelijk echt begonnen, met flink wat mooie dagen in het verschiet. Ideale omstandigheden om lange fietstochten te maken. Jij bent er al helemaal klaar voor, maar is je fiets dat ook? VoorFietsen kan de accu van jouw elektrische fiets testen. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Advertorial Verkeer en vervoer 7 apr. 2023 14:46

De populaire Toyota Yaris bereikt een nieuwe mijlpaal

In het Franse Valenciennes is de tien miljoenste Yaris van de wereld geproduceerd. Daarmee is de Yaris het nieuwste model van Toyota dat meer dan tien miljoen keer is geproduceerd.

Verkeer en vervoer 7 apr. 2023 10:11

Maandenlange staking voorbij: akkoord over nieuwe cao openbaar vervoer

De afgelopen drie maanden werd meermaals gestaakt door werknemers van het streekvervoer. Hierdoor reden vijftien dagen de bussen rondom Alphen niet of weinig. Hier is afgelopen nacht een einde aan gekomen; vakbonden en werkgevers zijn tot een akkoord gekomen.

Verkeer en vervoer 4 apr. 2023 08:41

Geen treinen tussen Alphen en Leiden vanwege ontspoorde trein

In de nacht van 3 op 4 april is rond 03:30 uur een passagierstrein van de NS ontspoord. Hierdoor rijden er van en naar Leiden Centraal geen treinen. Het is daarom niet mogelijk om met de trein van Alphen naar Leiden te reizen.