Allroundboxing
Advertorial Sport

Allroundboxing behaalt het Keurmerk Vechtsportautoriteit: “Een mooie opsteker in deze tijd”

De Alphense sportschool Allroundboxing heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst mogen nemen. Het keurmerk houdt in dat de sportschool voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

De gym van Josien Hoogeveen verzorgt niet alleen lessen in kickboksen en mixed martial arts (MMA), maar ook boksen voor volwassenen en jongeren van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities. Ook kunnen kinderen vanaf 4 jaar Weerbaarheidstraining krijgen.

Keurmerk

“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport”, stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.” De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en MMA in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. “Ook voor sporters is het Keurmerk goed”, stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Eisen

Een Keurmerk Vechtsportautoriteit krijgt niet elke boksschool. Er gaat een hele keuring aan vooraf. Trainers moeten gediplomeerd zijn en een bewijs van goed gedrag hebben. Zo moet de sportschool er netjes en verzorgd uitzien en hygiënisch zijn. Daarnaast moeten de dames- en herenkleedkamers gescheiden zijn.

Allroundboxing voldoet aan alle eisen en heeft daarom het Keurmerk Vechtsportautoriteit gekregen. “In deze sombere tijd is dit voor iedereen natuurlijk een fantastische opsteker. Het is geweldig dat wij het goede nieuws hebben gekregen dat wij door hard werken nu voldoen aan al deze eisen”, zegt Josien. “Bovendien hebben al onze trainers hun diploma’s behaald en allemaal hun Verklaring Omtrent Goed Gedrag (VOG) ingediend.”

Allroundboxing is gevestigd aan de Maatschapslaan 21 in Alphen aan den Rijn. Wil jij graag (leren) boksen? Neem dan contact op via info@allroundboxing.com of bel/app naar 06 14 70 53 27.


Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.