Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: het Aarkadekwartier in het centrum van Alphen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Aarkadekwartier, een plek midden in het centrum waar volop gebouwd wordt. 

Midden in het centrum van Alphen vind je het Aarkadekwartier. De bewoners van de eerste twee fasen zijn enige tijd geleden al in hun nieuwbouwwoningen getrokken. De voorbereidingen voor de start van de derde fase zijn begin dit jaar afgerond. Met de komt van een veertig meter hoge bouwkraan half mei, kon de bouw echt van start gaan.

In het Aarkadekwartier worden in totaal 105 woningen en 90 openbare parkeerplaatsen ontwikkeld en maakt onderdeel uit van het project Stadshart Lage Zijde. In de plannen, waar architectenbureau Common Affairs een coördinerende rol in speelt, staat de transformatie naar een dynamisch centrumgebied voorop. De nieuwe bebouwing in het gebied kent een mix aan functies en is ingezet om straten en pleinen te maken. Alphen krijgt op deze plek haar nieuwe hart.

Toekomstige bewoners profiteren van het wonen midden in het vernieuwde en gezellige Stadshart van Alphen, met alle voorzieningen letterlijk direct om de hoek. En er is genoeg variatie. Van sfeervolle stadsvilla’s aan het plein tot statige herenhuizen en grachtenpanden aan het water, elk huis heeft zijn eigen karakter. Bovendien worden alle woningen gasloos, energiezuinig en aardgasvrij gebouwd.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.