Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: het Aarkadekwartier in het centrum van Alphen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Aarkadekwartier, een plek midden in het centrum waar volop gebouwd wordt. 

Midden in het centrum van Alphen vind je het Aarkadekwartier. De bewoners van de eerste twee fasen zijn enige tijd geleden al in hun nieuwbouwwoningen getrokken. De voorbereidingen voor de start van de derde fase zijn begin dit jaar afgerond. Met de komt van een veertig meter hoge bouwkraan half mei, kon de bouw echt van start gaan.

In het Aarkadekwartier worden in totaal 105 woningen en 90 openbare parkeerplaatsen ontwikkeld en maakt onderdeel uit van het project Stadshart Lage Zijde. In de plannen, waar architectenbureau Common Affairs een coördinerende rol in speelt, staat de transformatie naar een dynamisch centrumgebied voorop. De nieuwe bebouwing in het gebied kent een mix aan functies en is ingezet om straten en pleinen te maken. Alphen krijgt op deze plek haar nieuwe hart.

Toekomstige bewoners profiteren van het wonen midden in het vernieuwde en gezellige Stadshart van Alphen, met alle voorzieningen letterlijk direct om de hoek. En er is genoeg variatie. Van sfeervolle stadsvilla’s aan het plein tot statige herenhuizen en grachtenpanden aan het water, elk huis heeft zijn eigen karakter. Bovendien worden alle woningen gasloos, energiezuinig en aardgasvrij gebouwd.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen gisteren 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.