Privéfoto

Alphenaren doneren zoveel hulpgoederen dat Niels binnenkort opnieuw naar Pools-Oekraïense grens rijdt

Onlangs reed de Alphense ondernemer Niels Fokkema naar de Pools-Oekraïense grens met een grote verhuisbus en grote aanhanger vol met hulpgoederen. Omdat er zoveel goederen zijn gedoneerd, rijdt hij binnenkort nog een keer heen en weer.

Niels Fokkema, eigenaar van IkWilOpslagruimteHuren.nl in onder meer Alphen aan den Rijn, startte begin maart met een inzamelingsactie om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen. En dat leverde een hoop respons op.

“We hebben onwijs veel spullen en donaties gehad. Dit hebben we allemaal in een grote verhuisbus en een grote aanhanger geladen. Daarmee zijn we naar de Pools-Oekraïense grens gereden om de hulpgoederen af te geven”, vertelt Niels. “Bij aankomst werden babyspullen zoals voeding en luiers direct overgeladen en dezelfde dag nog naar Oekraïne gebracht.”

Er is zelfs zoveel ingeleverd en gedoneerd bij Niels dat ze niet alleen mee hebben kunnen nemen. “We willen wel dat al deze hulpgoederen bij Oekraïense vluchtelingen terechtkomt. Daarom rijden we over ongeveer één à twee weken weer richting de Pools-Oekraïense grens. Alle overgebleven spullen zullen dan meegaan.”

hulpgoederen brengen Niels.png


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Advertorial Overige vandaag 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.