Alphens Restaurantweek: verrassend gezond en vers eten bij Woodstone
De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan WOODSTONE!
Kan het gezonder, verder en verrassender? Ja zeker! Dat kan allemaal bij WOODSTONE. Het is dan ook meer dan een doorsnee Italiaans pizza restaurant. Verse ingrediënten, duurzame producten en ambachtelijkheid staan centraal. Ook tijdens de Alphens Restaurantweek halen ze alles uit de kast om jou helemaal in de watten te leggen.
De avond trap je af met versgebakken pizza bolletjes en knoflook-rozemarijn pizzasticks, geserveerd met een romige aioli en knoflookboter. Meer zin in een warm voorgerecht? Kies dan voor de WOODSTONE lentesoep, een heerlijke bospeensoep met bladpeterselie. Maak deze lentesoep helemaal eigen met een kruiden-crumble, bietenolie en verse lente-ui. Uiteraard krijg je hier ook een pizzastick bij geserveerd om in de soep te dippen.
Daarna is het tijd voor het hoofdgerecht. Kies voor een pizza farnese met geitenkaas, balsamicosiroop, babyspinazie, gecarameliseerde uitjes en een pestodressing. Een andere optie is de pizza contadin met gemarineerde kip, verse spinazie, olijven, mozzarella, rode ui, knoflook en een vleugje oregano. Voor visliefhebbers is er de pizza frascati, met gemarineerde gamba’s, champignons, rode ui, olijven, magere mozzarella, peterselie, knoflook en een frisse salade met yoghurt-citroendressing.
Liever pasta of risotto? Op het menu staat ook de klassieke penne napolitana met mozzarella, geposte tomaatjes, knoflook en een tomatensaus met pestodressing. Of kies juist voor de risotto capsico. Dit is een geroosterde paprika risotto met gegrilde groene asperges, pittige gorgonzola, zonnebloem- en pompoenpitten en verse viooltjes, geserveerd met een krokantje van grana padano kaas en tijm.
Hopelijk heb je daarna nog plek voor een toetje. Kies voor een heuse proeverij van populaire dolcetti’s: de choco brownie, het banana bread en de limoncello torta. Je kunt ook kiezen voor een echte Italiaanse klassieker met vanille-ijs en karamel-mascarpone, overgoten met een scheut espresso en bestrooid met chocoladeschaafsel.
Loopt het water jou al in de mond? Reserveer dan alvast snel op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.