Niels en Laura Aben
Advertorial Wonen en bouwen

Alphens stel gaat pand Raadhuisstraat verbouwen tot stadsherberg

In augustus 2019 kwam het nieuws naar buiten dat Kocomon Vastgoed B.V. uit Ter Aar een stadsherberg wil realiseren in het voormalige pand van Baks in de Raadhuisstraat. Alphenaren Niels en Laura Aben gaan de uitdaging aan om hier een stadsherberg van te maken waar Alphen trots op kan zijn.

Pioniers van glamping vakanties
Het stel heeft al enige ervaring in het vak. Twintig jaar geleden kochten zij in Frankrijk een camping, waar ze acht jaar lang eigenaar van zijn geweest. “Het was een vervallen camping met 20 hectare grond. We besloten toen om hier safaritenten neer te zetten, waardoor je op luxere wijze kon kamperen. Toen was dat concept nog nieuw, wij zijn de eerste die daar mee kwamen. Tegenwoordig zie je deze luxe vorm van kamperen steeds vaker terugkomen. Dat is heel gaaf om te zien”, glundert Niels.

Na dit avontuur begonnen ze in Frankrijk aan een nieuw project. “We kochten twee kilometer verderop een vervallen zeventiende-eeuwse boerderij. De verbouwing duurde twee jaar, maar op het resultaat waren we erg trots. Het zijn prachtig grote boetiekappartementen geworden, met een restaurant en een winkel vol met interieurspullen. Sinds vorig jaar zijn we terug in Nederland en gingen we op zoek naar een nieuw project. Dat hebben we gevonden in Alphen.”

Aandacht voor sfeer en interieur
Niels en Laura vinden het heel belangrijk dat de sfeer goed is in een accommodatie. “We doen alles op gevoel. Voor ons is het belangrijk dat iemand zich direct op zijn gemakt voelt en de sfeer aangenaam is. Ook zijn we echte interieurfreaks. Bij het inrichten van ruimtes hebben we veel oog voor detail. Bij onze eerste camping hebben we ervoor gekozen om te werken in een sfeervolle brocantestijl. Daarentegen hebben we voor een totaal andere sfeer gekozen bij het realiseren van de boetiekappartementen. Dat had echt een industriële look and feel, met veel hout en oude materialen.”

Een oud pand nieuw leven inblazen
Over de stijl van de stadsherberg geven Niels en Laura nog niet veel prijs. Wat ze wel laten weten is dat ze het pand in de Raadhuisstraat in oude glorie willen herstellen. “De huidige staat van het pand is niet heel goed, wat erg zonde is. Wij willen het pand een opknapbeurt geven en het zo terugbrengen naar het gevoel van het statige woonhuis dat het ooit was. Zelf houden wij erg van oude elementen, dus deze zullen uiteraard behouden blijven. Het pand moet sfeer uitstralen en een comfortabel gevoel geven. Het moet echt een plek worden waar Alphenaren trots op zijn.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de stadsherberg? Houd Alphens.nl dan in de gaten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:11

Ank de Groot treedt af als voorzitter van Alphia

Ank de Groot heeft besloten niet langer voorzitter te willen zijn van voetbalvereniging Alphia. Dit meldt zij op de website van Alphia op zaterdag 25 januari. De Groot ligt al langer onder vuur bij een groep leden van Alphia.

Calamiteiten gisteren 11:43

41-jarige bestuurder veroorzaakt meerdere gevaarlijke situaties

Op zaterdagavond 25 januari veroorzaakte een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats meerdere gevaarlijke situaties. Uiteindelijk werd hij door meerdere politieauto’s klemgereden op de N207 bij Alphen aan den Rijn. De politie laat weten dat de man onder andere verantwoordelijk is voor spookrijden.

Advertorial Toneel gisteren 11:19

Theatergezelschap Fada speelt Change in Parkvilla

Fada theater is een professioneel theatergezelschap dat bestaat uit Syrische vluchtelingen. Oorspronkelijk bestond de groep uit acteurs, die elkaar in 2015 in de noodopvang van Alphen aan den Rijn hadden ontmoet. Inmiddels is de samenstelling van de groep veranderd.

Calamiteiten gisteren 01:51

Achtervolging geëindigd op de N207

Op zaterdagavond is er een achtervolging geëindigd op de N207 bij Alphen aan den Rijn. Een voertuig werd door meerdere politie auto’s klem gereden op de Ring-Oost.

Winkels 25 jan. 2020 19:18

Toko Ming Jen viert overname met afscheidsfeest

Toko Ming Jen heeft vanaf zondag 1 maart andere eigenaren. Een nieuw ondernemersstel gaat de Aziatische supermarkt overnemen. Daarom gaf Toko Ming Jen op zaterdagmiddag 25 januari een afscheidsfeest.