Ailany Ton

Alphense Ailany doet mee aan ‘We Want More’

In het nieuwe zangprogramma 'We Want More' proberen verschillende kandidaten de vijfkoppige jury te overtuigen om hen door te laten gaan naar de volgende ronde. De Alphense Ailany Ton (17) doet ook mee aan het programma, en wel met een heel mooi doel.

We Want More is een zangprogramma dat elke vrijdag wordt uitgezonden op SBS6. De kandidaten moeten de jury, bestaande uit Davina Michelle, André Hazes, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en Ali B, er met hun stem van overtuigen dat zij door moeten naar de volgende ronde. De juryleden mogen elke kandidaat steunen, maar deze steun ook weer intrekken. De winnaar van de zangwedstrijd gaat naar huis met maar liefst € 100.000.

Voor het eerst op een groot podium

De 17-jarige Ailany Ton uit Alphen doet ook mee aan de zangwedstrijd. “Mijn moeder stuurde de link door naar de website waar je je op kon geven voor de zangwedstrijd. Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan, maar ik dacht, waarom niet? Met die gedachte heb ik me opgegeven”, vertelt Ailany.

Het was de eerste keer dat ze op een groot podium stond om op te treden. “Het was zo spannend. Toen ik het podium opliep en alle lichten, mensen en de jury zag zitten brak het zweet me wel een beetje uit. Ik was echt flabbergasted”, lacht ze, terugdenkend aan het moment. “Optreden doe ik wel vaker, maar dat is altijd in kleinere settings. Dit was echt de eerste keer dat ik op zo’n groot podium stond, maar ik ben zo blij met de kans die ik heb gekregen.”

Een mooi doel

Waar veel kandidaten het geldbedrag van € 100.000 zouden gebruiken voor hun carrière of voor iets anders leuks, doet Ailany het voor een ander doel. “Als ik er met het geld vandoor ga, is dat allemaal bedoeld voor mijn zusje. Zij heeft cystische fibrose (CF), wat beter bekend staat als taaislijmziekte. Om langer in leven te blijven heeft zij een longtransplantatie nodig of hele goede medicatie. Met het geldbedrag kunnen we een nieuwe long voor haar kopen. Dat zou echt geweldig zijn.”

Benieuwd of Ailany doorgaat naar de volgende ronde? Kijk aanstaande vrijdag 26 juni dan om 20:30 uur naar We Want More op SBS6.

ailany we want more 2.jpeg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.