Ailany Ton

Alphense Ailany doet mee aan ‘We Want More’

In het nieuwe zangprogramma 'We Want More' proberen verschillende kandidaten de vijfkoppige jury te overtuigen om hen door te laten gaan naar de volgende ronde. De Alphense Ailany Ton (17) doet ook mee aan het programma, en wel met een heel mooi doel.

We Want More is een zangprogramma dat elke vrijdag wordt uitgezonden op SBS6. De kandidaten moeten de jury, bestaande uit Davina Michelle, André Hazes, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en Ali B, er met hun stem van overtuigen dat zij door moeten naar de volgende ronde. De juryleden mogen elke kandidaat steunen, maar deze steun ook weer intrekken. De winnaar van de zangwedstrijd gaat naar huis met maar liefst € 100.000.

Voor het eerst op een groot podium

De 17-jarige Ailany Ton uit Alphen doet ook mee aan de zangwedstrijd. “Mijn moeder stuurde de link door naar de website waar je je op kon geven voor de zangwedstrijd. Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan, maar ik dacht, waarom niet? Met die gedachte heb ik me opgegeven”, vertelt Ailany.

Het was de eerste keer dat ze op een groot podium stond om op te treden. “Het was zo spannend. Toen ik het podium opliep en alle lichten, mensen en de jury zag zitten brak het zweet me wel een beetje uit. Ik was echt flabbergasted”, lacht ze, terugdenkend aan het moment. “Optreden doe ik wel vaker, maar dat is altijd in kleinere settings. Dit was echt de eerste keer dat ik op zo’n groot podium stond, maar ik ben zo blij met de kans die ik heb gekregen.”

Een mooi doel

Waar veel kandidaten het geldbedrag van € 100.000 zouden gebruiken voor hun carrière of voor iets anders leuks, doet Ailany het voor een ander doel. “Als ik er met het geld vandoor ga, is dat allemaal bedoeld voor mijn zusje. Zij heeft cystische fibrose (CF), wat beter bekend staat als taaislijmziekte. Om langer in leven te blijven heeft zij een longtransplantatie nodig of hele goede medicatie. Met het geldbedrag kunnen we een nieuwe long voor haar kopen. Dat zou echt geweldig zijn.”

Benieuwd of Ailany doorgaat naar de volgende ronde? Kijk aanstaande vrijdag 26 juni dan om 20:30 uur naar We Want More op SBS6.

ailany we want more 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.