Blog Algemeen

Alphense Boys kan Groene Ster niet van titel afhouden

Alphense Boys deed z’n best in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om koploper Groene Ster van het kampioenschap af te houden, maar moest zich na een 1-0 voorsprong bij rust in de tweede helft toch gewonnen geven: 1-2 en daarmee pakten de Limburgers de titel van de Hoofdklasse B. Eén ronde voor het einde van de competitie is Groene Ster niet meer te achterhalen.

De zege kwam niet zonder horten of stoten tot stand. Alphense Boys opende het duel veel beter dan de bezoekers en kwam ook al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Na een ‘chaos’-corner – met heel veel spelers van beide ploegen op de doellijn – kopte Lilinho Martins op de paal en na wat heen-en-weer getrap schoot Arjan Ouwendijk binnen. Martins had een kwartier later de 2-0 moeten maken, nadat hij met een prachtpass de diepte werd ingestuurd, maar hij had niet de kracht meer om er wat van te maken.

Al in dat deel van de wedstrijd ontstonden over en weer de eerste irritaties, waar arbiter Jurjen Kaper – helemaal uit Groningen overgekomen - onvoldoende tegen optrad. Hij kreeg met zijn assistenten uiteindelijk zijn handen vol aan de wedstrijd. Groene Ster ging beter voetballen, maar kwam pas na een halfuur tot de eerste echte kans. Keeper Tim van der Linden redde echter tweemaal fraai. Hij zou nog vaker deze middag een sta-in-de-weg vormen voor de Sterdragers, die móesten winnen om vandaag al zeker te zijn van het kampioenschap.

Eigenlijk kantelde de wedstrijd na vierendertig minuten niet sprankelend, maar wel intensief voetbal. Martins maakte na het zoveelste duel met zijn bewaker Dylan Zwartjes een natrappende beweging, waar Kaper met zijn neus bovenop stond. De arbiter kon niet anders dan rood trekken. Ondanks de man minder was Arjan Ouwendijk kort voor rust heel dichtbij de 2-0, maar zijn lob over de uitgekomen doelman ging net over het doel.

Het werd er na de pauze niet bepaald vriendelijker op. Jorrit Ritzen van Groene Ster deelde nadat Thijs Hoogenboom een overtreding had begaan nog even een flinke schop uit, maar hier strafte Kaper níet. Kort daarna viel de gelijkmaker. Cem Unal kopte uit een verre trap fraai, maar ook wel heel gemakkelijk raak. Zes minuten na de gelijkmaker werd Niklas Blesgraaf genadeloos onderuit geschoffeld door Dave Velraeds en zwaar geblesseerd raakte. Die handeling was zeker ook rood waard, maar Groene Ster mocht van Kaper met z’n elven vol op de aanval blijven spelen.

Voor de tweede keer in vijf weken moest de ambulance komen voor Blesgraaf. Vorige maand werd hij daarin ook echt afgevoerd, dit keer moest hij met eigen vervoer naar het ziekenhuis. Na foto’s en onderzoek luidde de diagnose: gebroken kuitbeen en kapotte binnenste enkelbanden. Blesgraaf krijgt een operatie om het bot weer goed te zetten.

Na de lange gedwongen pauze kopte Chefrino Eind de 1-2 binnen en de 1-3 werd kort daarna verhinderd door Tim van der Linden, die een gemakkelijk gegeven strafschop keerde. Alphense Boys deed er nog alles aan om het Limburgse feest een week uit te stellen, maar dat lukte niet. De jongelingen Mike Mulder en Raikel Fecunda, respectievelijk 18 en 17 jaar, mochten in de slotfase nog hun debuut maken.

Aanvoerder Thom Nouwens kreeg een publiekswissel en ging met applaus het veld af. Op vrijdagavond 14 juni neemt de club officieel afscheid van hem, met een wedstrijd van een door Nouwens zelf samengesteld team, tegen een ploeg die scheidend jeugdtrainer Sander van Dijk samenstelt. Supporters zijn nu alvast uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Alphense Boys speelt komende zondag de laatste wedstrijd uit bij het reeds gedegradeerde De Meern.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 vandaag 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken vandaag 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.