Alphense brandweermannen kijken kat uit de boom

De brandweer is dinsdagmiddag ingeschakeld om een kat uit een boom te redden. Het huisdier werd opgemerkt in een boom tussen de waterzuiveringsinstallatie en Edelsteensingel in Alphen aan den Rijn.

De kat was hoog in een boom geklommen en kon ogenschijnlijk niet meer zelfstandig naar beneden komen. De brandweer kwam daarop ter plaatse met een ladderwagen om de kat te redden. Ook de Alphense dierenambulance was ter plaatse.

Voor één van de brandweermannen de kat kon bereiken, besloot het dier toch om zichzelf te 'redden' en uit de boom te springen. De kat ging er daarna vandoor, vermoedelijk richting huis.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 15:43

Werkstress

Iedereen ervaart wel eens stress. Maar wat als de stress te veel wordt? Afgelopen week was het de week van de werkstress. Dit houdt in dat er stilstaan wordt bij stress van werkgevers en werknemers.

Wonen en bouwen gisteren 13:25

Nieuwe samenwerking Woonforte en makelaars

Woonforte ondertekende dinsdagmiddag samenwerkingsovereenkomsten met Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij. Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen met koopsommen rond de € 220.000.

Politiek gisteren 11:50

Gnephoek mogelijk splijtzwam in coalitie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 16 december staat onder meer de bespreking van de Woonvisie 2021-2025 op de agenda. Duidelijk is dat bebouwing van de polder Gnephoek voor controverses tussen de politieke partijen zorgt.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 10:46

Productiehuis Alphen speelt kerstvoorstelling ‘Bijna Kerst’ in de middaguren

Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar toch nog een serie kerstvoorstellingen in het theater van Parkvilla. Van 18 tot en met 30 december is de voorstelling ‘Bijna Kerst’ te zien. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn alle voorstellingen naar de middag verplaatst.