Alphense Fijnproevers: een maand lang culinair genieten met smaakvolle muziek

Uit eten gaan tijdens de Alphens Restaurantweek ervaren Alphenaren als een feestje. Maar we doen hier graag nog een schepje bovenop. Met trots introduceren wij het nieuwe concept: Alphense Fijnproevers, een culinaire avond uit met smaakvolle muziek. Zo maken we de belevenis compleet.

Het was vaste prik in het voor- en najaar: de Alphens Restaurantweek. Maar na een aantal jaar was het concept toe aan vernieuwing. In plaats van elf dagen smullen van de lekkerste meergangendiners, kunnen Alphenaren tijdens Alphense Fijnproevers de gehele maand november van zondag tot en met donderdag culinair genieten. De deelnemende restaurants bieden hun menu aan voor € 25, € 30 of € 35.

Een echte beleving

Maar houd zeker je oren gespitst. Terwijl jij je in de watten laat leggen met een meergangendiner, zorgen lokale artiesten voor live muziek. Het idee voor dit nieuwe concept komt uit de koker van onze accountmanager Jur Bannenberg. “Het creëren van een belevenis wordt steeds belangrijker. Mensen eten en drinken om te overleven, maar in een restaurant verwachten ze meer. Ze verwachten een beleving. En die beleving versterken we door de toevoeging van live muziek.”

Hiervoor gaan we een samenwerking aan met lokale partijen, zoals de Nieuwe Muziekschool, de Alphense Popschool, het Scala College en DJ School Alphen. Van pianisten die klassieke muziek spelen tot aan singer-songwriters en bands, alles komt voorbij. “Uiteraard zorgen wij er achter de schermen voor dat de live muziek past bij de ambiance van het restaurant. In een chique restaurant zetten we natuurlijk geen heavy metal band neer“, zegt Jur met een knipoog.

Stay tuned

Benieuwd welke restaurants deelnemen aan Alphense Fijnproevers? Stay tuned! Binnenkort vind je alle deelnemende restaurants en artiesten op alphensefijnproevers.nl. De menukaarten verschijnen in de dagen daaropvolgend. Reserveren kan vanaf dinsdag 4 oktober.

Op de hoogte blijven van alles rondom Alphense Fijnproevers? Houd onze website en socials dan goed in de gaten!

Alphense Fijnproevers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC) en de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 4 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de eerste CupCakeCup bij de Groene Hart Praktijkschool en een incident aan de Geerstein tot aan een medische noodsituatie in de stromenbuurt. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater gisteren 15:26

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Blog Verkeer en vervoer gisteren 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen gisteren 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken gisteren 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.