Alphense Fijnproevers: een maand lang culinair genieten met smaakvolle muziek

Uit eten gaan tijdens de Alphens Restaurantweek ervaren Alphenaren als een feestje. Maar we doen hier graag nog een schepje bovenop. Met trots introduceren wij het nieuwe concept: Alphense Fijnproevers, een culinaire avond uit met smaakvolle muziek. Zo maken we de belevenis compleet.

Het was vaste prik in het voor- en najaar: de Alphens Restaurantweek. Maar na een aantal jaar was het concept toe aan vernieuwing. In plaats van elf dagen smullen van de lekkerste meergangendiners, kunnen Alphenaren tijdens Alphense Fijnproevers de gehele maand november van zondag tot en met donderdag culinair genieten. De deelnemende restaurants bieden hun menu aan voor € 25, € 30 of € 35.

Een echte beleving

Maar houd zeker je oren gespitst. Terwijl jij je in de watten laat leggen met een meergangendiner, zorgen lokale artiesten voor live muziek. Het idee voor dit nieuwe concept komt uit de koker van onze accountmanager Jur Bannenberg. “Het creëren van een belevenis wordt steeds belangrijker. Mensen eten en drinken om te overleven, maar in een restaurant verwachten ze meer. Ze verwachten een beleving. En die beleving versterken we door de toevoeging van live muziek.”

Hiervoor gaan we een samenwerking aan met lokale partijen, zoals de Nieuwe Muziekschool, de Alphense Popschool, het Scala College en DJ School Alphen. Van pianisten die klassieke muziek spelen tot aan singer-songwriters en bands, alles komt voorbij. “Uiteraard zorgen wij er achter de schermen voor dat de live muziek past bij de ambiance van het restaurant. In een chique restaurant zetten we natuurlijk geen heavy metal band neer“, zegt Jur met een knipoog.

Stay tuned

Benieuwd welke restaurants deelnemen aan Alphense Fijnproevers? Stay tuned! Binnenkort vind je alle deelnemende restaurants en artiesten op alphensefijnproevers.nl. De menukaarten verschijnen in de dagen daaropvolgend. Reserveren kan vanaf dinsdag 4 oktober.

Op de hoogte blijven van alles rondom Alphense Fijnproevers? Houd onze website en socials dan goed in de gaten!

Alphense Fijnproevers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.