Merijn van Schaik

Alphense freerunster Rianne doet mee aan de FIG Parkour virtual competition Freestyle

De 19-jarige freerunster Rianne Kompier uit Alphen aan den Rijn doet mee aan de FIG Parkour virtual competition Freestyle, georganiseerd door E-FISE Montpellier By HONOR. In verband met de coronacrisis vindt dit evenement 100 procent online plaats. 

Deze zomer organiseert E-FISE Montpellier By HONOR het evenement voor het eerst 100 procent online. Vanwege de coronamaatregelen kon het evenement niet onder de normale omstandigheden plaatsvinden. “De maatregelen van de Franse regering verbieden nu tot eind augustus bijeenkomsten van meer dan 5.000 personen”, zo legt de organisatie uit. De wedstrijd is toegankelijk voor professionals, amateurs, mannen en vrouwen die doen aan BMX, roller, parkour, breaking, skateboard, scooter of wakeboard.

De Alphense Rianne doet mee aan de FIG Parkour virtual competition Freestyle. In de freerun video die is gemaakt, is Rianne’s kwalificatie run te zien voor deze grote wedstrijd. "Samen met Dave Hogenboom, Jesse Redegeld en andere leden van Parkour Disciplines ben ik de afgelopen week op pad gegaan om de video voor de wedstrijd op te nemen", vertelt ze. "De run moest minimaal 30 seconden zijn en maximaal 59 seconden. Na een paar uur trainen hebben we de run mooi op film kunnen krijgen." 

Doordat bij deze kwalificatie ronde 50% van de punten van de jury is en 50% van de stemmen van het publiek, heeft Rianne de stemmen hard nodig. Als zij door gaat naar de volgende ronde heeft zij de kans om een nog betere run te laten zien. 

Stemmen kan via deze link. Vragen over het stemmen? Zie op haar Instagram hoe je dat kunt doen @rianneeh_. Hieronder zie je de video die Rianne heeft ingestuurd. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rianne (@rianneeh_) op


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.