Josh Walet

Alphense horecaondernemers zetten in op alternatieve menu's met de kerstdagen

Het ziet er steeds meer naar uit dat horecaondernemers hun restaurants met de kerstdagen gesloten moeten houden. Bij veel Alphense horecaondernemers wordt de hoop dat ze voor die tijd open mogen dan ook steeds minder. Daarom bereiden ze zich voor op het alternatief waar ze inmiddels al enige ervaring mee hebben: maaltijden bezorgen. 

‘’We beginnen in januari weer met goede moed’’

Martin Kalkhoven, eigenaar van Maggie Blue, ’s Molenaarsburg en Wet ’n Wild, ziet de deuren van de drie restaurants dit jaar nog wel gesloten blijven. Maar desondanks gaat hij zijn gasten met de feestdagen verwennen met 5-gangenmenu’s en gourmetschotels. ‘’We zijn nu al druk bezig met allerlei thuisbezorgpakketten. Zo kunnen de mensen met weinig moeite, toch lekker genieten.’’ De Alphenaar laat weten dat als zij groen licht krijgen om de deuren met de kerst te openen, zij dit niet zullen doen. ‘’We willen de besmettingsgraad laag houden", legt hij uit. 

Ook door de thuisbezorgpakketten zorgt Martin voor minder verspreiding van het virus. ‘’Mensen hoeven dan geen boodschappen meer te doen.’’ Voor Martin wordt dit de eerste Kerstmis met zijn gezin. ‘’We hadden liever zelf gekozen om gesloten te blijven, dan dat er voor ons gekozen wordt. Maar een kerst met het gezin is ook wel fijn’’, laat hij weten. Hij sluit positief af: ‘’Volgend jaar gaan we gewoon weer met goede moed beginnen.’’

‘’Het liefst ga ik gewoon weer open’’

Bob Huikeshoven, eigenaar van Bobs Latin Mexican, had al wel zien aankomen dat hij niet open kon gaan met de feestdagen. ‘’Ik wil het liefst gewoon weer open en mijn gasten ontvangen in het restaurant.’’ Maar hij snapt zelf ook wel dat dat er niet in zit. ‘’Daarom hebben we een ‘Out of the box kerstmenu samengesteld’’, laat hij enthousiast weten. ‘’Onze gasten kunnen dit dan afhalen en thuis snel opwarmen.’’ Bob hoopt dat veel mensen het kerstmenu bestellen. ‘’Gewoon om ons te steunen.’’

Maar ondanks dat het restaurant dicht is, zit Bob niet stil. ‘’Als we halverwege januari weer open gaan, zullen gasten schrikken hoeveel er is veranderd.’’ Maar voor nu is het voor de eigenaar nog afwachten. ‘’Ik heb in ieder geval onwijs veel zin om weer open te gaan.’’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.