Alphense horecaondernemers zetten in op alternatieve menu's met de kerstdagen
Het ziet er steeds meer naar uit dat horecaondernemers hun restaurants met de kerstdagen gesloten moeten houden. Bij veel Alphense horecaondernemers wordt de hoop dat ze voor die tijd open mogen dan ook steeds minder. Daarom bereiden ze zich voor op het alternatief waar ze inmiddels al enige ervaring mee hebben: maaltijden bezorgen.
‘’We beginnen in januari weer met goede moed’’
Martin Kalkhoven, eigenaar van Maggie Blue, ’s Molenaarsburg en Wet ’n Wild, ziet de deuren van de drie restaurants dit jaar nog wel gesloten blijven. Maar desondanks gaat hij zijn gasten met de feestdagen verwennen met 5-gangenmenu’s en gourmetschotels. ‘’We zijn nu al druk bezig met allerlei thuisbezorgpakketten. Zo kunnen de mensen met weinig moeite, toch lekker genieten.’’ De Alphenaar laat weten dat als zij groen licht krijgen om de deuren met de kerst te openen, zij dit niet zullen doen. ‘’We willen de besmettingsgraad laag houden", legt hij uit.
Ook door de thuisbezorgpakketten zorgt Martin voor minder verspreiding van het virus. ‘’Mensen hoeven dan geen boodschappen meer te doen.’’ Voor Martin wordt dit de eerste Kerstmis met zijn gezin. ‘’We hadden liever zelf gekozen om gesloten te blijven, dan dat er voor ons gekozen wordt. Maar een kerst met het gezin is ook wel fijn’’, laat hij weten. Hij sluit positief af: ‘’Volgend jaar gaan we gewoon weer met goede moed beginnen.’’
‘’Het liefst ga ik gewoon weer open’’
Bob Huikeshoven, eigenaar van Bobs Latin Mexican, had al wel zien aankomen dat hij niet open kon gaan met de feestdagen. ‘’Ik wil het liefst gewoon weer open en mijn gasten ontvangen in het restaurant.’’ Maar hij snapt zelf ook wel dat dat er niet in zit. ‘’Daarom hebben we een ‘Out of the box kerstmenu samengesteld’’, laat hij enthousiast weten. ‘’Onze gasten kunnen dit dan afhalen en thuis snel opwarmen.’’ Bob hoopt dat veel mensen het kerstmenu bestellen. ‘’Gewoon om ons te steunen.’’
Maar ondanks dat het restaurant dicht is, zit Bob niet stil. ‘’Als we halverwege januari weer open gaan, zullen gasten schrikken hoeveel er is veranderd.’’ Maar voor nu is het voor de eigenaar nog afwachten. ‘’Ik heb in ieder geval onwijs veel zin om weer open te gaan.’’