Ingezonden

Alphense Lotta en Yara komen in actie voor stichting JUUL

De 11-jarige Lotta en Yara zitten momenteel in groep 8 van basisschool Het Baken. Daar werken zij aan een microkrediet project, waarbij ze met een startbedrag van € 5 gaan ondernemen. De opbrengst? Die doneren ze aan stichting JUUL.

Het Microkrediet project is een project welke in het leven is geroepen door meester Niek. Meester Niek geeft elke leerling € 5 en de leerlingen krijgen de taak om deze € 5 te vermenigvuldigen waarbij de opbrengst naar Stichting JUUL gaat, een stichting die vecht tegen kinderkanker.

Lotta en Yara hebben ervoor gekozen om hun € 5 te investeren in het kopen van lootjes die zij weer doorverkopen voor een loterij. “Wij zijn onder andere bij de winkeliers van winkelcentrum De Herenhof langs gegaan om te vragen of zij prijzen willen sponsoren voor de loterij”, zegt Yara. Lotta vult aan: “Wij hebben naast de prijzen van de winkeliers ook toffe prijzen gesponsord gekregen van andere ondernemers in Alphen."

Welke prijzen kun je winnen?

  • Een waardebon voor twee personen Life & Cooking bij de Avifauna (inclusief entree park);
  • Een uur bowlen bij Bowling Alphen;
  • Een uur motorrijles bij Kontrast Rijopleidingen;
  • Een cadeaubon van € 25 bij Pannekoe;
  • Twee cadeaubonnen voor twee personen 1,5 uur waterskiën bij Wet en Wild (inclusief materiaal)

Daarnaast hebben zij het nog groter uitgepakt en hebben ze een prijs weten te regelen van niemand minder dan Bas Smit. “Bas Smit is zo tof geweest om een gesigneerd boek van hem te schenken met daarin een stukje tekst geschreven voor de winnaar”, vertellen de meiden enthousiast. Natuurlijk mocht een foto met hem ook niet ontbreken.

De loterij is aanstaande zondag 15 mei 2022 om 16:00 uur en is live te volgen via internet en Facebook. Er kunnen nog lootjes gekocht worden, voor € 5 per lot. Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/Loterijvoorstichtingjuul-100664532627071/ 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.