Ingezonden

Alphense Lotta en Yara komen in actie voor stichting JUUL

De 11-jarige Lotta en Yara zitten momenteel in groep 8 van basisschool Het Baken. Daar werken zij aan een microkrediet project, waarbij ze met een startbedrag van € 5 gaan ondernemen. De opbrengst? Die doneren ze aan stichting JUUL.

Het Microkrediet project is een project welke in het leven is geroepen door meester Niek. Meester Niek geeft elke leerling € 5 en de leerlingen krijgen de taak om deze € 5 te vermenigvuldigen waarbij de opbrengst naar Stichting JUUL gaat, een stichting die vecht tegen kinderkanker.

Lotta en Yara hebben ervoor gekozen om hun € 5 te investeren in het kopen van lootjes die zij weer doorverkopen voor een loterij. “Wij zijn onder andere bij de winkeliers van winkelcentrum De Herenhof langs gegaan om te vragen of zij prijzen willen sponsoren voor de loterij”, zegt Yara. Lotta vult aan: “Wij hebben naast de prijzen van de winkeliers ook toffe prijzen gesponsord gekregen van andere ondernemers in Alphen."

Welke prijzen kun je winnen?

  • Een waardebon voor twee personen Life & Cooking bij de Avifauna (inclusief entree park);
  • Een uur bowlen bij Bowling Alphen;
  • Een uur motorrijles bij Kontrast Rijopleidingen;
  • Een cadeaubon van € 25 bij Pannekoe;
  • Twee cadeaubonnen voor twee personen 1,5 uur waterskiën bij Wet en Wild (inclusief materiaal)

Daarnaast hebben zij het nog groter uitgepakt en hebben ze een prijs weten te regelen van niemand minder dan Bas Smit. “Bas Smit is zo tof geweest om een gesigneerd boek van hem te schenken met daarin een stukje tekst geschreven voor de winnaar”, vertellen de meiden enthousiast. Natuurlijk mocht een foto met hem ook niet ontbreken.

De loterij is aanstaande zondag 15 mei 2022 om 16:00 uur en is live te volgen via internet en Facebook. Er kunnen nog lootjes gekocht worden, voor € 5 per lot. Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/Loterijvoorstichtingjuul-100664532627071/ 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 10:23

Meer tijdelijke woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

Er lopen onderzoeken naar locaties voor tijdelijke woningen bestemd voor spoedzoekers en voor opvang van vluchtelingen. Aan Hoorn-West, vlakbij de PI, is een locatie in onderzoek waar mogelijk 350 tot 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Calamiteiten vandaag 08:39

Auto te water bij afrit N11

Van dinsdag- op woensdagnacht is een auto te water geraakt bij het Rietveldsepad. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.