Ingezonden

Alphense Lotta en Yara komen in actie voor stichting JUUL

De 11-jarige Lotta en Yara zitten momenteel in groep 8 van basisschool Het Baken. Daar werken zij aan een microkrediet project, waarbij ze met een startbedrag van € 5 gaan ondernemen. De opbrengst? Die doneren ze aan stichting JUUL.

Het Microkrediet project is een project welke in het leven is geroepen door meester Niek. Meester Niek geeft elke leerling € 5 en de leerlingen krijgen de taak om deze € 5 te vermenigvuldigen waarbij de opbrengst naar Stichting JUUL gaat, een stichting die vecht tegen kinderkanker.

Lotta en Yara hebben ervoor gekozen om hun € 5 te investeren in het kopen van lootjes die zij weer doorverkopen voor een loterij. “Wij zijn onder andere bij de winkeliers van winkelcentrum De Herenhof langs gegaan om te vragen of zij prijzen willen sponsoren voor de loterij”, zegt Yara. Lotta vult aan: “Wij hebben naast de prijzen van de winkeliers ook toffe prijzen gesponsord gekregen van andere ondernemers in Alphen."

Welke prijzen kun je winnen?

  • Een waardebon voor twee personen Life & Cooking bij de Avifauna (inclusief entree park);
  • Een uur bowlen bij Bowling Alphen;
  • Een uur motorrijles bij Kontrast Rijopleidingen;
  • Een cadeaubon van € 25 bij Pannekoe;
  • Twee cadeaubonnen voor twee personen 1,5 uur waterskiën bij Wet en Wild (inclusief materiaal)

Daarnaast hebben zij het nog groter uitgepakt en hebben ze een prijs weten te regelen van niemand minder dan Bas Smit. “Bas Smit is zo tof geweest om een gesigneerd boek van hem te schenken met daarin een stukje tekst geschreven voor de winnaar”, vertellen de meiden enthousiast. Natuurlijk mocht een foto met hem ook niet ontbreken.

De loterij is aanstaande zondag 15 mei 2022 om 16:00 uur en is live te volgen via internet en Facebook. Er kunnen nog lootjes gekocht worden, voor € 5 per lot. Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/Loterijvoorstichtingjuul-100664532627071/ 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.