Marnix Schmidt Fotografie

Alphense presentator Jan van den Bosch krijgt eigen biografie

Ter ere van Jan van den Bosch zijn 70e verjaardag heeft zijn vriend Jan Hol, ook wel voorzitter van het College van Bestuur van de Christelijke Hogeschool Ede, het initiatief genomen om een boek te schrijven over het leven van de bekende Alphenaar. 

Hol kwam op het idee van het boek, JAN – Globetrotter met een missie, toen hij twee jaar geleden hoorde dat Van den Bosch de 70 naderde. Van den Bosch houdt zich bescheiden over het hele idee, en laat weten zichzelf te zien als gewone Alphenaar.

Jan van den Bosch is bekend van zijn rol als Nederlandse televisiepresentator en ondernemer. Hij werkte jarenlang bij de Evangelische Omroep en werd vooral bekend als gezicht van de door hem in 1981 opgerichte Ronduit-club, de jongerenorganisatie van de EO, en doordat hij achttien jaar lang de EO-Jongerendag presenteerde. Veertig man heeft een stukje bijgedragen aan het boek, onder wie ook bekende Nederlanders als Willibrord Frequin, Arie Boomsma, Jan-Peter Balkenende, Franca Treur en Jeroen Pauw.

Hol en Van den Bosch ontmoetten elkaar in 1974 als tieners bij de EO-Jongerendag. 

Het boek kun je hier bestellen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.