Ingezonden

Alphense tweeling wint Rijswijkse wielermeerdaagse

In Rijswijk ging de jeugd drie dagen lang de strijd tegen elkaar aan op de racefiets tijdens de Rijkswijkse wielermeerdaagse. De Alphense Quinty en Sanne Keijzer kwamen ook in actie.

Voorafgaand aan de wielermeerdaagse werd eerst de nieuwe wielerbaan geopend. Daarna werd de wielermeerdaagse voor de internationale jeugd op de nieuwe baan verreden. Quinty en Sanne Keijzer, een tweeling uit Alphen aan den Rijn, wisten beslag te leggen op de eerste en tweede plaats. De winnares kreeg net zoals in de echte Tour de France een trui uitgereikt.

Om de gouden en zilveren medaille te veroveren werden vijf wedstrijden verreden. Alle vijf de wedstrijden werden door Quinty Keijzer gewonnen. Ze mag zichzelf voor de tweede keer de winnaar van deze prestigieuze internationale meerdaagse noemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.