Josh Walet
Blog Opinie

Alphense voetbalclubs slepen overwinningen binnen

Sporting Leiden had in de zaterdag derde klasse A in de eerste periode van 8 wedstrijden niet verloren. Bij de start van periode 2 ging het echter wel mis. Alphia was op eigen veld voetballend beter en klopte de fusieclub verdiend met 3-0.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar dat het heel lang 0-0 bleef was toch wel een verdienste van Alphia-doelman Boas Vet. Hij was de veel scorende Leidse spits telkens te snel af wanneer die met verre passes richting doel werd gedirigeerd. Tot de thuisclub 2 minuten voor de pauze opeens op 1-0 kwam. Killian Bouwhuis werd in de zestien wel erg lomp tegen de grond gewerkt en de logische strafschop werd door de van ARC gekomen spits zelf benut. In de tweede helft was Alphia de beter voetballende ploeg. Dat resulteerde in nog 2 goals, van de sterke invaller Nando Meijer en nog eens Bouwhuis. De uitslag had nog ruim hoger kunnen uitvallen, maar tussen de doelpunten door was de afwerking te slordig.

AVV Alphen speelde in de eerste helft op het eigen kunstgras net zo matig als het bescheiden SEP uit Delft dat op 4 punten stond. Dat schamele aantal werd niet vergroot omdat Alphen met 3-1 won. In minuut 12 was het de beste man aan Alphense kant Ferry van Leeuwen die de score opende. Die stand bleef tot de pauze op het scorebord. Na de hervatting voetbalde de thuisclub wel iets beter, maar dat zegt veel over de zwakke opponent. Die tegenstander kwam echter wel op gelijke hoogte, maar had daar de medewerking voor nodig van de blunderende keeper Rick de Vries. Het was zijn enige fout en die bleek achteraf niet eens van belang. Opnieuw Van Leeuwen en invaller Kevin Bergshoeff zorgde voor 3 punten: 3-1. Alphen blijft vooralsnog niet meer dan middenmoter, maar meent te kunnen gaan voor periode 2.

ARC blijft verrassen. De vraag was wie in de Hoofdklasse in godsnaam de doelpunten zou moeten gaan maken. Daar hoeft men bij de Racing nu even niet over in te zitten. Na de 5-0 tegen Duno D werd het zaterdag in en tegen Rijsoord 4-2. Negen goals in 2 wedstrijden is ronduit sensationeel. Er werd eerst nog tegen een achterstand aangelopen, maar die was vrij rap weggewerkt. De treffers werden geproduceerd door Tren Drexhage, Lionel Frederik, Luuk Samsom en Derek Prins.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.