Ingezonden

Auris De Taaltuin heeft eetbaar ABC-laantje: “De natuur maakt kinderen wegwijs in het alfabet”

Een stukje vernieuwing voor basisschool Auris De Taaltuin. Op het speelplein vind je nu een laantje van zestig meter lang met zestig fruitbomen en -struiken. En het zijn niet zomaar fruitbomen en -struiken. Met hun namen vormen zij samen het alfabet.

Leerlingen van de school zijn samen met medewerkers van de gemeente aan de slag gegaan met het planten van het ABC-laantje. Alle letters van het alfabet komen voor in dit laantje. De A van appelbomen, de B van Bramen, en ga zo nog maar even door. Het ABC-laantje werd woensdagochtend geopend door teamleider Esther Rijlaarsdam en wethouder Gert-Jan Schotanus. Zij openden de laan door het planten van een iep.

“Kinderen kunnen zo op unieke wijze hun spellingsonderwijs buiten oefenen waarbij de natuur hen wegwijs maakt”, aldus Auris De Taaltuin. “We gaan het laantje gebruiken voor het taalonderwijs, wereldoriëntatie, duurzaamheid en kooklessen.”

Project Groenblauwe Schoolpleinen

Auris De Taaltuin heeft dit project kunnen uitwerken en uitvoeren dankzij een cheque die de school dit voorjaar ontving. Ze ontvingen dit vanuit het project Groenblauwe Schoolpleinen met een aanvulling van Eetbaar Alphen.

Het doel van project Groenbauwe Schoolpleinen is de schoolpleinen natuurlijker en uitdagender te maken, bijvoorbeeld met planten en bomen waar je van kunt eten. Zo leren kinderen spelenderwijs de natuur kennen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.