Onderwijs en opvang 2 dec. 2022 13:04

Sinterklaas is geland bij basisschool De Windroos

Het was vrijdagochtend even spannend op basisschool De Windroos op de Zaalbergstraat. Vooraf ging de roddel al dat Sinterklaas dit jaar niet te paard, op de fiets of met de auto aan zou komen, maar door de lucht. Liep dat allemaal wel goed af?

Advertorial Onderwijs en opvang 29 nov. 2022 13:28

Bijdragen aan een gezonde generatie én direct aan de slag

Bewegen voor kinderen is belangrijk en dat vindt Junis Kinderopvang ook. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur.

Advertorial Onderwijs en opvang 11 nov. 2022 16:18

Stress, paniek en slapeloze nachten: help, de toetsweek komt er weer aan!

Het is weer zo ver. Het moment dat zowel door leerlingen als ouders vaak wordt gevreesd. De toetsweek. Het moment waarop blijkt of het harde werken van een leerling haar vruchten af werpt, of dat blijkt dat alle zorgen over het huiswerk van stiekem erg bezorgde ouders, terecht blijken te zijn. De toetsweek. 

Onderwijs en opvang 7 nov. 2022 14:19

Open Dag mboRijnland: kijk, beleef en match

Op maandag 14 november vindt de Open Dag plaats van mboRijnland. Iedereen die binnenkort een mbo-opleiding wil volgen is van 16:00 tot 21:00 uur van harte welkom in Alphen aan den Rijn. Bij mboRijnland kun je kiezen uit meer dan 120 opleidingen. Zij helpen je een opleiding te kiezen die echt bij je past.

Onderwijs en opvang 3 nov. 2022 09:17

Handige groep 8'ers zijn gestart met Telescope

Woensdag zijn 26 leerlingen uit groep 8 met Telescope van start gegaan. Telescope biedt extra uitdaging voor superhandige groep 8-leerlingen van de SCOPE scholen. Iedere woensdag gaan zij op de Groene Hart Praktijkschool en op het Leerpark aan de slag met vaardigheden op het gebied van techniek, koken, groen, zorgen & welzijn en multimedia.

Advertorial Onderwijs en opvang 21 okt. 2022 10:12

Basisschoolleerlingen maken kennis met Scala College

Op woensdag 16 november en woensdag 7 december organiseert het Scala college DURF acties om basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 kennis te laten maken met het Scala College. Het Scala daagt de leerlingen uit iets nieuws te proberen, zoals ontsnappen uit een klaslokaal of het maken van eigen shampoo.

Onderwijs en opvang 10 okt. 2022 17:30

De Eerste Wereldoorlog op het Scala College

Donderdag 6 oktober en vrijdag 7 oktober was ‘The Phileas Fogg theatre company’ op het Scala College. In de aula maakten de Britse acteurs Ben en Jen met de leerlingen van de klassen B3B en B3C/G een complete voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. Na een halve middag aan voorbereiding voerden de kinderen ‘s avonds een 45-minuten durende show op voor belangstellenden. En dat helemaal in het Engels.

Advertorial Onderwijs en opvang 9 okt. 2022 10:45

Van stagiair naar regiomanager "Ze kijken hier echt naar wat je talent is"

Jaren geleden begon Nicky (33) als stagiaire bij FloreoKids in Leiderdorp. Dit viel zo in de smaak dat ze daarna bleef hangen. Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de organisatie en werkt ze als regiomanager. Nicky heeft het nog steeds erg naar haar zin. ”Ze kijken hier echt naar wat je talent is.”

Onderwijs en opvang 27 sep. 2022 16:01

Kom techniek beleven en ervaren tijdens de eerste Techniek Tastbaar in Alphen aan den Rijn

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst?  Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.

Advertorial Onderwijs en opvang 23 sep. 2022 18:42

Een les in het Engels op het Scala College

Een les in het Engels over wielrennen of emoties in plaats van rekenen of geschiedenis? Jazeker! Donderdag gaven derdeklassers uit het tweetalig onderbouwteam van het Scala College een les in het Engels in het kader van de Dag van de Talen. 

Onderwijs en opvang 8 jul. 2022 14:32

Feestelijke diploma-uitreiking op Prisma VSO

Donderdag hebben de dertien leerlingen van Prisma VSO hun diploma in ontvangst mogen nemen. De uitreiking was extra feestelijk, omdat het voor het eerst om een landelijk erkend diploma gaat.

Onderwijs en opvang 8 jul. 2022 09:08

Ashram College ontvangt cheque voor suïcide-preventie

Een gezin met een bijzonder verhaal. Dat is familie De Vilder. Stephan en Frances de Vilder overhandigden donderdag 7 juli een geldbedrag aan het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Dit bedrag is bedoeld om in te zetten voor het welbevinden van leerlingen en suïcide-preventie.

Onderwijs en opvang 7 jul. 2022 16:11

Adriaan Ladage neemt afscheid van mboRijnland

Na 42 jaar lesgeven mag docent Adriaan Ladage van mboRijnland zijn lesboeken terugplaatsen in zijn eigen thuisbibliotheek. En dat zijn heel wat boeken!

Onderwijs en opvang 4 jul. 2022 11:48

Directrice neemt afscheid na 25 jaar in het onderwijs

Marianne Sneep is 25 jaar werkzaam geweest op basisschool De Tamboerijn in de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn. Zij werkte er eerst als leerkracht, vervolgens als intern begeleider en de laatste jaren als directrice. Afgelopen week nam zij afscheid.

Onderwijs en opvang 29 jun. 2022 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Onderwijs en opvang 13 jun. 2022 12:48

Deze leerlingen zijn geslaagd voor hun eindexamen

Afgelopen donderdag zaten veel eindexamenleerlingen in spanning op de bank. Te wachten op het telefoontje met het verlossende antwoord, geslaagd of niet? Gelukkig kregen heel wat leerlingen het antwoord wat ze wilden horen: geslaagd!