Onderwijs en opvang 21 feb. 2023 15:02

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan fuseren

Bij openbare basisschool Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet zijn de afgelopen jaren het aantal leerlingen flink afgenomen. Omdat beide scholen onder de opheffingsnorm van 131 leerlingen vallen en er geen groei wordt verwacht is het bestuur van Morgenwijzer van plan de scholen per 1 augustus 2023 te fuseren.

Onderwijs en opvang 14 feb. 2023 17:32

Groene Hart Praktijkschool pakt uit op Valentijnsdag

Onder het motto ‘Doe iets liefs voor een ander’ werd op dinsdag 14 februari alles uit de kast getrokken door leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool. Zij hebben de bewoners van Rijnzate in het zonnetje gezet.

Advertorial Onderwijs en opvang 13 feb. 2023 13:45

Open dag groep 7/8 op het Scala College

Een meisje kijkt naar me, enigszins onzeker. Zij zit in groep 8, maar je zou haar zo kunnen zien als een leerling uit groep 6. Zo klein is ze vanuit mijn perspectief. Een beetje verlegen schud ik de handen van de ouders en van het meisje. Vervolgens vraag ik naar haar interesses en advies. Ze heeft een havoadvies en ze houdt ook nog van toneelspelen en voetbal. Dat is genoeg. Ik weet precies waar ik haar heen kan brengen.

Onderwijs en opvang 6 feb. 2023 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Onderwijs en opvang 31 jan. 2023 10:11

Donderdag 2 februari Open Dag mboRijnland

Op donderdag 2 februari vindt de Open Dag van mboRijnland plaats van 16:00 tot 21:00 uur. Iedereen die binnenkort wil starten met een nieuwe opleiding is van harte welkom op een van de locaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Woerden.

Onderwijs en opvang 30 jan. 2023 18:51

Saskia ten Have na veertig jaar onderwijs met pensioen

Saskia ten Have, wie kent haar niet? Menig Alphenaar heeft in de afgelopen veertig jaar muziekles van haar gehad. Na deze indrukwekkende carrière heeft ze op 1 januari van dit jaar haar werkzame leven in het onderwijs ingeruild voor een welverdiend pensioen.

Advertorial Onderwijs en opvang 25 jan. 2023 16:50

Bovenbouwtoneelgroep Scala College komt met voorstelling 'Ken je mij?'

Ook in 2023 is het weer zover en mag de Bovenbouwtoneelgroep van het Scala College hun nieuwe voorstelling aan het publiek laten zien. Op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 maart wordt de toneelvoorstelling 'Ken je mij?' gespeeld door leerlingen van het Scala College.

Onderwijs en opvang 24 jan. 2023 16:03

Tijdelijke noodlokalen voor internationale schakelklassen geplaatst

SCOPE scholengroep verzorgt het voortgezet onderwijs aan nieuwkomers in de internationale schakelklas (ISK). Om onderwijs te kunnen geven aan het groeiende aantal nieuwkomers in Alphen, zijn dinsdag tijdelijke noodlokalen geplaatst.

Onderwijs en opvang 2 dec. 2022 13:04

Sinterklaas is geland bij basisschool De Windroos

Het was vrijdagochtend even spannend op basisschool De Windroos op de Zaalbergstraat. Vooraf ging de roddel al dat Sinterklaas dit jaar niet te paard, op de fiets of met de auto aan zou komen, maar door de lucht. Liep dat allemaal wel goed af?

Advertorial Onderwijs en opvang 29 nov. 2022 13:28

Bijdragen aan een gezonde generatie én direct aan de slag

Bewegen voor kinderen is belangrijk en dat vindt Junis Kinderopvang ook. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur.

Advertorial Onderwijs en opvang 11 nov. 2022 16:18

Stress, paniek en slapeloze nachten: help, de toetsweek komt er weer aan!

Het is weer zo ver. Het moment dat zowel door leerlingen als ouders vaak wordt gevreesd. De toetsweek. Het moment waarop blijkt of het harde werken van een leerling haar vruchten af werpt, of dat blijkt dat alle zorgen over het huiswerk van stiekem erg bezorgde ouders, terecht blijken te zijn. De toetsweek. 

Onderwijs en opvang 7 nov. 2022 14:19

Open Dag mboRijnland: kijk, beleef en match

Op maandag 14 november vindt de Open Dag plaats van mboRijnland. Iedereen die binnenkort een mbo-opleiding wil volgen is van 16:00 tot 21:00 uur van harte welkom in Alphen aan den Rijn. Bij mboRijnland kun je kiezen uit meer dan 120 opleidingen. Zij helpen je een opleiding te kiezen die echt bij je past.

Onderwijs en opvang 3 nov. 2022 09:17

Handige groep 8'ers zijn gestart met Telescope

Woensdag zijn 26 leerlingen uit groep 8 met Telescope van start gegaan. Telescope biedt extra uitdaging voor superhandige groep 8-leerlingen van de SCOPE scholen. Iedere woensdag gaan zij op de Groene Hart Praktijkschool en op het Leerpark aan de slag met vaardigheden op het gebied van techniek, koken, groen, zorgen & welzijn en multimedia.