Groene Hart Scholen

Tijdelijke noodlokalen bij het Leerpark voor internationale schakelklassen

SCOPE scholengroep verzorgt het voortgezet onderwijs aan nieuwkomers in de internationale schakelklas (ISK). Het probleem? Ruimtegebrek. Om het groeiende aantal nieuwkomers onderwijs te kunnen bieden, worden er tijdelijk noodlokalen geplaatst op het plein van het Leerpark.

ISK is een vorm van onderwijs voor leerlingen die net in Nederland zijn aangekomen. Het aantal leerlingen blijft groeien. De ISK-leerlingen zijn momenteel verdeeld over het Ashram College en het Leerpark in Alphen aan den Rijn. Op beide locaties zijn alleen op de korte termijn geen lokalen in de bestaande panden meer vrij. Ook op andere scholen is geen ruimte beschikbaar.

Noodlokalen

Dat vraagt om een oplossing. Er worden gefaseerd zes noodlokalen geplaatst op het plein van het Leerpark. Dat is de maximale capaciteit. De eerste drie zullen deze week al worden geplaatst. Later dit jaar zullen daar mogelijk nog drie noodlokalen bovenop komen, afhankelijk van de noodzaak en beschikbaarheid van lokalen.

Nieuw schoolgebouw Ashram

Begin 2024 wordt het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College opgeleverd. De gemeente hoopt dat er tegen die tijd in dat gebouw plek zal zijn voor de ISK-leerlingen. Tot die tijd zullen de noodlokalen als oplossing dienen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.