Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Open dag groep 7/8 op het Scala College

Een meisje kijkt naar me, enigszins onzeker. Zij zit in groep 8, maar je zou haar zo kunnen zien als een leerling uit groep 6. Zo klein is ze vanuit mijn perspectief. Een beetje verlegen schud ik de handen van de ouders en van het meisje. Vervolgens vraag ik naar haar interesses en advies. Ze heeft een havoadvies en ze houdt ook nog van toneelspelen en voetbal. Dat is genoeg. Ik weet precies waar ik haar heen kan brengen.

Op donderdag 26 en vrijdag 27 januari was het open dag op het Scala College. Alle groep 7 en 8 leerlingen waren welkom. De kinderen en ouders konden bij binnenkomst aangeven of ze graag een rondleiding wilden of liever zelf rond wilden lopen. Voor de rondleidingen zaten meerdere tweede- en derdeklassers klaar. 

Bij de ingang kreeg je, als groep 7 of 8 leerling, een vel papier waarop stond waar je wat kon zien. In bijna alle lokalen in de school was er wel iets. Of je nou geïnteresseerd was in wiskunde, Frans of zorg en welzijn: je kon het allemaal bekijken. Zelfs de gymzaal was open en stond vol met een heleboel gymtoestellen. In alle lokalen stonden docenten om je dingen uit te leggen en om vragen te beantwoorden en in de meeste lokalen waren er ook tweede- of derdeklassers die je vragen kon stellen en die je konden helpen. 

Verschillende interesses

Als je voor de rondleiding koos, werd je rondgeleid door een leerling van het Scala. De leerling vroeg naar je interesses en naar je advies, zodat je werd meegebracht naar de lokalen waar jij graag heen wilde en waar jij of je ouders vragen voor hadden. De leerlingen liepen goed verspreid door de school.

Elke verdieping had een thema. Op de begane grond waren de highschools en sportklas. Op de eerste verdieping waren natuurkunde, scheikunde en biologie. Op de derde verdieping waren de talen: Frans, Duits, Engels, Nederlands en de klassieke talen Latijn en Grieks. Op de hoogste verdieping, de vijfde, waren zorg en welzijn, aardrijkskunde, geschiedenis, economie en wiskunde. In de aula kon je wat drinken en wat lekkers halen en om het half uur lieten de leerlingen van highschool dans zien wat zij allemaal op school leren.

"Het allertofste vond ik de les biologie", zegt Femke. "Daar gingen ze een biggetje ontleden." Daarentegen had Rebecca een andere mening: "Ik vond het juist heel vies om te zien hoe hij aan de spieren trok." Tim (11) was helemaal blij uit de gymzaal gekomen: "Ik weet zeker dat ik ga kiezen voor de sportklas!"

Geschreven door Jade van Leeuwen uit klas b3g.


Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.