Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Open dag groep 7/8 op het Scala College

Een meisje kijkt naar me, enigszins onzeker. Zij zit in groep 8, maar je zou haar zo kunnen zien als een leerling uit groep 6. Zo klein is ze vanuit mijn perspectief. Een beetje verlegen schud ik de handen van de ouders en van het meisje. Vervolgens vraag ik naar haar interesses en advies. Ze heeft een havoadvies en ze houdt ook nog van toneelspelen en voetbal. Dat is genoeg. Ik weet precies waar ik haar heen kan brengen.

Op donderdag 26 en vrijdag 27 januari was het open dag op het Scala College. Alle groep 7 en 8 leerlingen waren welkom. De kinderen en ouders konden bij binnenkomst aangeven of ze graag een rondleiding wilden of liever zelf rond wilden lopen. Voor de rondleidingen zaten meerdere tweede- en derdeklassers klaar. 

Bij de ingang kreeg je, als groep 7 of 8 leerling, een vel papier waarop stond waar je wat kon zien. In bijna alle lokalen in de school was er wel iets. Of je nou geïnteresseerd was in wiskunde, Frans of zorg en welzijn: je kon het allemaal bekijken. Zelfs de gymzaal was open en stond vol met een heleboel gymtoestellen. In alle lokalen stonden docenten om je dingen uit te leggen en om vragen te beantwoorden en in de meeste lokalen waren er ook tweede- of derdeklassers die je vragen kon stellen en die je konden helpen. 

Verschillende interesses

Als je voor de rondleiding koos, werd je rondgeleid door een leerling van het Scala. De leerling vroeg naar je interesses en naar je advies, zodat je werd meegebracht naar de lokalen waar jij graag heen wilde en waar jij of je ouders vragen voor hadden. De leerlingen liepen goed verspreid door de school.

Elke verdieping had een thema. Op de begane grond waren de highschools en sportklas. Op de eerste verdieping waren natuurkunde, scheikunde en biologie. Op de derde verdieping waren de talen: Frans, Duits, Engels, Nederlands en de klassieke talen Latijn en Grieks. Op de hoogste verdieping, de vijfde, waren zorg en welzijn, aardrijkskunde, geschiedenis, economie en wiskunde. In de aula kon je wat drinken en wat lekkers halen en om het half uur lieten de leerlingen van highschool dans zien wat zij allemaal op school leren.

"Het allertofste vond ik de les biologie", zegt Femke. "Daar gingen ze een biggetje ontleden." Daarentegen had Rebecca een andere mening: "Ik vond het juist heel vies om te zien hoe hij aan de spieren trok." Tim (11) was helemaal blij uit de gymzaal gekomen: "Ik weet zeker dat ik ga kiezen voor de sportklas!"

Geschreven door Jade van Leeuwen uit klas b3g.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.