Archieffoto

Initiatief ingediend voor nieuwe Islamitische school in Alphen aan den Rijn

De huidige islamitische basisschool An Noer heeft al jaren een wachtlijst bij aanmelden van nieuwe leerlingen. Voor de initiatiefnemers van IBS Hakiem reden om een initiatief in te dienen voor een nieuwe Islamitische basisschool in Alphen aan den Rijn.

Recentelijk is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) een nieuw initiatief gemeld voor de stichting van een nieuwe (Islamitische) school in Alphen aan den Rijn. Dat meldt de gemeente. Het gaat om IBS Hakiem. De visie is om op deze nieuwe school regulier basisonderwijs te geven waarbij ook godsdienst lessen worden gegeven.

Volgens de initiatiefnemers gaat het om een aanvulling op de huidige Islamitische basisschool An Noer, waar al jaren een wachtlijst voor is. “Wij spelen in op deze noodzaak door deze leerlingen alsnog een plaats te bieden op een islamitische basisschool. IBS Hakiem zal qua opzet en onderwijs aanbod dan ook gelijk staan aan de reeds bestaande islamitische school.”

De gemeente kan zich daar niet helemaal in vinden. “Dit is in de optiek van de gemeente onvoldoende reden om een nieuwe school op te richten. Eerst bezien wat wel kan om alle kinderen zoveel mogelijk in lijn van wat ouders voorstaan in het onderwijs hun plek te geven.” De gemeente wijst ook op een gebrekkige afstemming door de initiatiefnemer.

De exacte locatie is nog niet bekend. Dit kan pas met de gemeente besproken worden als het initiatief is goedgekeurd door DUO.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.