Josh Walet

Tijdelijke noodlokalen voor internationale schakelklassen geplaatst

SCOPE scholengroep verzorgt het voortgezet onderwijs aan nieuwkomers in de internationale schakelklas (ISK). Om onderwijs te kunnen geven aan het groeiende aantal nieuwkomers in Alphen, zijn dinsdag tijdelijke noodlokalen geplaatst.

Zowel op het Groene Hart Leerpark, als op het Ashram College wordt aan leerlingen die net in Nederland zijn aangekomen lesgegeven in speciale ISK klassen. Zo is er bijvoorbeeld een volledige klas vol met Oekraïense leerlingen zodat zij geen leerachterstand oplopen in de periode dat zij in Nederland verblijven.

De twee scholen lopen echter tegen een probleem aan: er zijn te weinig lokalen. Er zullen daarom zes lokalen geplaatst worden op het schoolplein van het Groene Hart Leerpark. De eerste drie lokalen werden dinsdag 24 januari geplaatst. Later dit jaar zullen daar mogelijk nog drie noodlokalen bovenop komen, afhankelijk van de noodzaak en beschikbaarheid van lokalen.

Begin 2024 wordt het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College opgeleverd. De gemeente hoopt dat er tegen die tijd in dat gebouw plek zal zijn voor de ISK-leerlingen. Tot die tijd zullen de noodlokalen als oplossing dienen.

Isk klassen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.