Josh Walet

Avond LAURA en Dag LAURA lijken dit jaar toch écht door te kunnen gaan

De nieuwe data stonden al met potlood vast, maar de Avond LAURA en Dag LAURA kunnen nu toch echt in de agenda worden gezet.

“Na bijna twee jaar geen enkele bestuursvergadering, was het deze week zover dat het weer kon en mocht. De voorlopige conclusie die daar is uitgekomen, is dat er dit jaar gelukkig weer een Avond- en een Dag LAURA gereden kan worden. Als er geen gekke dingen rond corona gaan gebeuren, zijn wij er in ieder geval klaar voor om deelnemers weer te verwelkomen”, laat de organisatie weten.

De Dag LAURA vindt plaats op 5, 6, 7 en 8 juli en de Avond LAURA op 7, 8, 9 en 10 juni. De routes tijdens de Avond LAURA zijn altijd om en nabij de 35 kilometer lang, maar tijdens de Dag LAURA kun je kiezen tussen vier afstanden: 40, 60, 80 of 100 km. De planning is nu dat deelnemers zich vanaf 1 maart kunnen inschrijven voor de Dag LAURA. Voor de Avond LAURA is inschrijven alleen ter plaatse mogelijk.

De naam LAURA staat voor de vier plaatsen die tijdens het jaarlijkse evenement worden aangedaan. De deelnemers rijden op de eerste dag naar Leiden, op de tweede dag naar Amsterdam, op de derde dag naar Utrecht en op de laatste dag naar Rotterdam. Alphen is alle vier de dagen de start- en finishplaats.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphense Zendmast vandaag 15:23

Zendmast kleurt roze voor Stichting TuTu

Kijk je zaterdagavond naar de Alphense zendmast? Dan zal je zien dat de toren roze verlicht is. Dit vanwege het Vier De Leven Feest van Stichting TuTu.

Advertorial Overige vandaag 14:06

Met Alphens Bootverhuur kan iedereen genieten van een dag op het water

Waar je ook heen gaat, varen is altijd een goede manier om te ontspannen en te genieten. En varen over de Rijn is toch wel een van de mooiste manieren om Alphen aan den Rijn te bekijken. Of heerlijk naar het Braassemermeer om daar even te plonsen. Varen door de grachten van Leiden of de Nieuwkoopse plassen op. Het behoort nu allemaal tot de mogelijkheden.

Overige vandaag 12:50

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.