EDBA wordt denktank voor gemeentebestuur

Economisch Development Board Alphen (EDBA) krijgt een nieuwe rol als onafhankelijke deskundige denktank voor de economische toekomst van gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom wordt EDBA ook 'losgekoppeld' van de overheid.

Oorspronkelijk is EDBA opgericht om Alphen aan den Rijn beter uit de economische crisis te laten komen. Hiervoor was een aantal uitvoerende taken nodig: het adviseren over aanvragen voor een LEF-subsidie en het aanjagen van citymarketing. Beide uitvoerende taken gaan nu weg bij EDBA. De LEF-subsidie wordt voortaan door de gemeente zelf beoordeeld en citymarketing zal een zelfstandige stichting worden.

De nieuwe taak voor EDBA is functioneren als een denktank voor het gemeentebestuur. "De intentie is dat deskundigheid vanuit EDBA komt", legt wethouder Gerard van As uit. "Het moet gek lopen als de adviezen dan niet worden overgenomen." Met deze nieuwe functie doen ook de wethouders die tot nu toe een belangrijke rol hadden in EDBA, een stap terug.

EDBA zal zowel gevraagd als ongevraagd adviezen geven. "Als onafhankelijk adviesorgaan kan EDBA ingaan op ontwikkelingen op, lokaal, economisch gebied", zegt voorzitter Erik Braun. "De adviezen gaan veel meer dan voorheen over de toekomst." Om dit goed te kunnend doen, worden meer deskundige partners aangetrokken.
Directeur Joost Berkhout zal zich meer richten op de managementtaken binnen de stichting en op netwerken. "Een van mijn taken is om partijen te vinden die over bepaalde onderwerpen kennis en deskundigheid hebben."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement gisteren 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport 26 apr. 2024 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.