Alphens EV

Bedrijventerreinen kunnen niet zomaar worden bebouwd

Woningen in plaats van een bedrijventerrein is in theorie een mooie oplossing voor de woningnood. Wethouder Gerard van As wijst echter op de krapte voor vestiging van bedrijven in Alphen aan den Rijn.

"We hebben ook locaties nodig voor uitbreiding van bedrijven en voor nieuwe bedrijven", zegt wethouder Van As. "Er zijn ook vaak belemmeringen voor woningbouw door bijvoorbeeld milieuzones." De wethouder wil geen gronden onttrekken aan bedrijventerreinen zolang er voldoende vraag is naar bedrijventerreinen.

Verschillende raadsleden vroegen zich donderdag 12 september af of de locatie Hoogvliet en de locatie Hoorn-West niet gewoon bebouwd kunnen worden. De wethouder wil echter niet over een locatie in gesprek met de gemeenteraad maar over alle locaties, zodra er een compleet overzicht is. Hieraan wordt momenteel hard gewerkt. "Als we een overzicht hebben, kunnen we pas kijken of er eventueel grond van bestemming kan veranderen."

Op voorhand zijn beide genoemde locaties niet geschikt voor woningbouw omdat beide in de milieubeperkingen kennen, zoals bijvoorbeeld de nabijheid van de grote waterzuivering.

Op de foto Hoorn-West vanaf de Rijnzijde


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:22

Een muzikaal feest met Piano en Pils bij Maggie Blue

Reserveer maar alvast een plekje in je agenda, want Piano en Pils is terug van weggeweest bij Maggie Blue! Elke maand zal het spetterende duo zorgen voor een feestelijke zaterdagavond.  

Overige gisteren 17:11

Alphenaar vrijgelaten na vechtpartij

Op zondagochtend 13 oktober vond er een vechtpartij plaats in de Julianastraat in Alphen. De politie heeft de verdachte, een 36-jarige Alphenaar, vrijgelaten.  

Horeca gisteren 16:18

Restaurantweek: ZoetWater

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer ZoetWater in Nieuwkoop. 

Advertorial Winkels gisteren 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!